Hronika

Albancima osumnjičenim za ubistvo policajca još dva mjeseca pritvora

Saslušanje Hasanaja, foto: CdM

Podgorički Viši sud produžio je pritvor albanskim državljanima Ljuanu Hasanaju (43), njegovom bratu Ljuljzimu Hasanaju (49) i njihovoj majci Nuri Hasanaj (67), koji su osumnjičeni za ubistvo policajca Milutina Lekovića (41) u Herceg Novom.

“Osumnjičenima je pritvor produžen za još dva mjeseca”, saopšteno je Danu iz podgoričkog Višeg suda.

Prethodno je Viši sud dobio predlog Višeg državnog tužilaštva za produženje pritvora okrivljenima.

Ljuan Hasanaj osumnjičen je da je direktni izvršilac ubistva Lekovića. Njega Albanija potražuje zbog ubistva sa umišljajem i pokušaja ubistva i krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja. Albanska policija potražuje i njegovog brata Ljuljzima od 2018. godine zbog nezakonitog posjedovanja vatrenog oružja, dok se njihova majka potražuje zbog prijetnji.

“Sve tri osobe se terete za krivično djelo teško ubistvo počinjeno na svirep i podmukao način na štetu službenog lica u vršenju službene dužnosti, u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a u vezi sa krivičnim djelom nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi”,  saopšteno je ranije iz Uprave policije.

Leković je ubijen u centru Igala nakon što je u njega sa zadnjeg sjedišta policijskog vozila pucao privedeni albanski državljanin.

Među dokaznim materijalima nalaze se i snimci izuzeti sa okolnih kamera. Na njima se vidi i da je Hasanaj, nakon što je sa zadnjeg sjedišta policijskog vozila ispalio hitac u glavu policajca Milutina Lekovića, uperio pištolj i u policajca koji se nalazio na mjestu suvozača. Na snimku se ne vidi, ali policija pretpostavlja da je drugog policajca spasila činjenica da pištolj nije opalio.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pravnik
Gost
Pravnik

Što ga ne teretite I za pokušaj ubistva drugo policajca,koliko je javnosti poznato,dva puta je pokušao da upuca kolegu ubijenog policajca,ali mu je pištolj zaglavio,a prijetio je pištoljem i patroli koja ga je uhapsila!

Locococo
Gost
Locococo

Treba ih ka Juretica vezati,al u tezoj varijanti

Crnogorac
Gost
Crnogorac

E üo ovome se vidi cist neprofesionalisam. Ode neduzna i nevina glava samo zato sto ga ne pregleda prije teansporta. A dje su jos lisice bile?

Bnjj
Gost
Bnjj

Niko da odgovara od granične policije i ljudi iz Mupa koji su zaduženi za obuku

ND
Gost
ND

Vratiti smrtnu kaznu!

Lepomir
Gost
Lepomir

Svima po 40 godina da satrule tamo

Niki
Gost
Niki

Zašto svima?? To je možda kod vas u srbiju tako, ođe imaju zakoni.

Pera Kojot
Gost
Pera Kojot

Jer je majka nahuskala da izvrse braca ubistvo, kako ne svi, kakvu Srbiju pominjes ti Piki, ne mozemo gradjanski komsiski da komentarisemo nista, bez vas nekoliko super crnogoraca i srba isto, daj prevazidjite monotone price o srbima i crnogorcima

Dobri treneri
Gost
Dobri treneri

Mogi li ovoga što je pucao prebaciti u ćeliju kod Juretića, da malo radi na kondiciji?

A šo zna ja
Gost
A šo zna ja

Trebamo uvest američki sistemnapad na sluzbeno lice, da se kazni najstrozije moguce, pa bi se postovali policajci kao da su bogovi😉

Niki
Gost
Niki

I ja velju, no ovi šetači razbijaju glave policajcima kršima, a Veljović im se zahvaljuje 😂😂😂😂

Milosh
Gost
Milosh

A sta ce biti poslije dva mjeseca??

Niki
Gost
Niki

Ovaj ili ova te ga je ubila, u Spuž, ostali u Albaniju na odsluženje kazne.

eto
Gost
eto

Ovo “osumljičeni”znači da su možda oni a možda i nijesu.Koja sprdačina sa izrazima.

Niki
Gost
Niki

Ubiše li ga svi zajedno iz jednog pištolja, baš me interesuje kako su uspjeli to??

Send this to a friend