Hronika

Apelacioni sud prihvatio žalbu Kneževića, zasad neće u zatvor

Apelacini sud uvažio je žalbu poslanika Demokratskog fronta Milana Kneževića na odluku Višeg Suda u Podgorici, kojom je određeno da mu se odredi kazna zatvora do dva mjeseca jer odbija da saopšti ime sudije koji mu je, kako tvrdi, ponudio 10.000 eura za ukidanje presude.

Sud je ovaj predmet vratio na ponovno odlučivanje.

“Apleacioni sud rješavajući po žalbi punomoćnika svjedoka Milana Kneževića, donio je rješenje kojim je uvažio predmetnu žalbu, rješenje Višeg suda u Podgorici Kvs.br. 189/18 od 24.7.2018. godine ukinuo i predmet vratio na ponovno odlučivanje”, saopšteno je iz ovog suda.

<<<Knežević ne bi u zatvor, žalio se na odluku Višeg suda<<<

Vijeće Višeg suda je u prošle sedmice prihvatilo žalbu Specijalnog državnog tužilaštva i potvrdilo kaznu do dva mjeseca zatvora Kneževiću jer odbija da dostavi podatke o sudiji koji je, kako tvrdi, ponudio da mu se za 10.000 eura ukine presuda.

Iz Višeg suda je ranije pojašnjeno da zatvor traje sve dok svjedok Knežević ne pristane da svjedoči ili dok njegovo saslušanje postane nepotrebno ili dok se krivični postupak završi, a najduže do dva mjeseca računajući od dana i časa prijema u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija

On je ranije saopštio da mu je jedan sudija ponudio da za 10.000 ukinu presudu kojom je bio osuđen na kaznu zatvora zbog napada na policajca. Osnovni sud je Kneževića kaznio sa sedam mjeseci zatvora.

Predmet je po žalbama bio u Višem sudu, kada je lider DF-a, kako je tvrdio, dobio ponudu. Nakon toga, mu je Viši sud smanjio kaznu na četiri mjeseca zatvora, a Knežević je objelodanio kakvu ponudu je imao.

A.G.

19 Komentara na "Apelacioni sud prihvatio žalbu Kneževića, zasad neće u zatvor"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend