Hronika

Auto-mafija iz RS navodno pomagala Albijaniću i Kneževiću, uhapšenima nakon oružane pljačke u Nikšiću

Foto: TVCG

Automafijaši, koji su prošle sedmice uhapšeni u Republici Srpskoj pomagali Mitru Kneževiću i Stojanu Albijaniću, uhapšenima nakon oružane pljačke pošte u Nikšiću, piše portal Srpska info.

Ovaj portal navodi da su auto-mafijaši bili članovi veoma dobro organizovane i uigrane kriminalne grupe. Između ostalog, sumnjiče se da su ukrali i auta bivšeg konzula BiH u Frankfurtu Lučijana Kaluže, ali i vozilo koje je korišteno za pljačku i ubistvo u Crnoj Gori.

U akciji MUP Republike Srpske uhapšeni su Marko Trifković, Miroslav Milinković i Želimir Knežević, a sumnja se da je grupa imala još članova.

Srpska Info navodi da se radi o veoma dobroj organizovanoj grupi, koja je svoje članove imala i na području Crne Gore.

Istragom je utvrđeno i da su članovi ove kriminalne krupe u noći između 7. i 8. avgusta na području Dervente ukrali „nisan kaškai“ bijele boje, vlasništvo P.B. iz tog grada.

Analizom kamera utvrđeno je da su ukradeni dzip odvezli u pravcu Foče, u neposrednoj blizini državne granice, nakon čega su ga pripadnici grupe prevezli preko ilegalnih graničnih prelaza na teritoriju Crne Gore.

“Na osnovu razmijenjenih podataka sa Interpolom, utvrđeno je da je ovaj automobil 20. oktobra korišten od strane nepoznatih osoba prilikom razbojništva na štetu poslovnice „Nove pošte“, nakon čega je uništen. Prilikom ovog razbojništva ubijen je radnik obezbjeđenja”, kaže izvor Srpskainfo.

Zanimljivo je da su nakon hapšenja ova trojica osumnjičenih tvrdila da se ne poznaju i da se nisu srijetali. Međutim, policija je prikupila brojne dokaze o tome kako su Trifković i Milinković ukradenim autima dolazili u Banjaluku i predavali ih Kneževiću.

Uhapšeni se sumnjiče da su ukrali i „nisan kaškai“ pomenutog Kaluže, kao i još jedan „kaškai“, koji je pronađen prošle sedmice, zapaljen u Nikšiću, nakon pljačke pošte i ubistva radnika obezbjeđenja.

Pripadnici grupe imali su tačno određene uloge i unaprijed pipremljene zadatke, a vozila su krali na području Sarajeva, Tuzle i Doboja.

Podsjetimo, Mitru Kneževiću određen je pritvor do 30 dana, dok je Stojan Albijanić iz Bileće pušten na slobodu, jer crnogorsko tužilaštvo, kako su pisali mediji u RS, nije tražilo istražni pritvor za njega.

Albijanić i Knežević su za sada su jedini koji su procesuirani zbog oružane pljačke u gradu pod Trebjesom u kojoj je ubijen radnik obezbjeđenja Ljubiša Mrdak.

On je nedugo nakon incidenta podlegao povredama a metak ga je pogodio u grduni koš.

5

avatar
1000
5
0
0
 
5
100%danoMoj NiksicKravlji doBosko pg
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
100%
Gost
100%

Ima li ko pošten da stisne pa kaže koja je veza gradonačelnika Nikšića sa ovim kriminalcima, ima li pokojni Mrdak kakve veze sa njima?

dano
Gost
dano

Dalje niko ne izvjestava o ovoj pljacki a niti policija daje saopstenja.Krenulo je u zataskivanju da se sacuvaju ovi kriminalci od zatvora,bog ce pomoci

Moj Niksic
Gost
Moj Niksic

Sve se manje i manje prica o ovom dogadjaju.ne oglasava se niko iz vlasti,niko iz nevladinog sektora,cak ni ‘najbucniji’ prvog dana gradonacelnik Niksica.nesto se odje prikriva.bojim se da ce na kraju ispasti da je nesretni Mrdak sam sebe ubio.

Kravlji do
Gost
Kravlji do

Albijanić na slobodu a još uvjek se pominje kao učesnik u pljački i ubistvu???? Hahaha, kakvo tužilaštvo, može li biti jasnije, sad samo da zamute čorbu i uključe što više kriminalaca koje će kasnije puštiti…

Bosko pg
Gost
Bosko pg

E vala ste se pozvali na pouzdan portal. Isto kao da ste napisali b92 kurir ili alo alo

Send this to a friend