Hronika

Baošić osuđen na 15 godina i deset mjeseci zatvora za ubistvo Kosaća

Baošić

Vijeće Apelacionog suda odbilo je žalbe odbrane i preinačilo prvostepenu presudu Višeg suda u Podgorici, te Dragoja Baošića osudilo na 15 godina i deset mjeseci zatvora za ubistvo Jovana Kosaća 14. septembra 2014. u novljanskoj diskoteci “Casa” što je za pet godina veća kazna u odnosu na prvostepenu, pišu Dnevne novine.

Istom presudom ovaj drugostepeni sud osudio je Baošića na godinu dana za nedozvoljeno držanje oružja, i izrekao jedinstvenu kaznu od 15 godina i 10 mjeseci.

Takođe, Apelacioni sud odbio je žalbe odbrane Dragana Bigovića i potvrdio mu kaznu od 10 mjeseci za pomoć izvršiocu poslije počinjenog krivičnog djela.

Prvostepenom presudom Viši sud u Podgorici za ubistvo Kosaća osuđen je Dragoje Baošić iz Herceg Novog i to na jedinstvenu kaznu od 10 godina i 10 mjeseci. Njegov sugrađanin Dragan Bigović osuđen je na kaznu od 10 mjeseci zatvora zbog krivičnog djela pomaganje izvršiocu poslije krivičnog djela.

Kako se navodi u obrazloženju prvostepene presude, Bigović je pomogao da Baošić ne bude otkriven dok je ovaj prekoračio granicu nužne odbrane i sa umišljajem lišio života nastradalog Kosaća ispalivši u njega četiri metka. Podsjećamo, u optužnici je navedeno da je po ulasku u diskoteku, a nakon fizičkog kontakta između Kosaća i Milana Bigovića, koji se nalazio u društvu Baošića, okrivljeni Baošić prišao Kosaću i u njegovom pravcu iz pištolja ispalio više metaka koji su ga pogodili.

16

avatar
1000
13
3
0
 
16
susedMarkoDadaLuCiFeRBhf
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
sused
Gost
sused

oko za oko zub za zub i zavrseno

LuCiFeR
Gost
LuCiFeR

Prodje zivot a ne 15 godina…jak si ti previse za 15 godina, neces ni osjetit..jos 3..4 god brat i iskaces a dusmani nek umru!

Boka
Gost
Boka

Posto je ovo bilo organizovano ubistvo , presuda je mala. Greska je sto je sudija Mostrokol ovo okarakterisala kao prekomjernu samoodbranu jer ubica nije imao nikakav fizicki kontakt sa zrtvom.
Ovaj krimos je doveden sa ciljem da ubije postenog i uzornog momka, tako da bi i 30god bilo malo da trune u buvari.

Moreplovac 1
Gost
Moreplovac 1

Ma trebalo mu je dati 20 godina narkoman dosao iz sela da ubija momke dobre i sportiste treba to ubit odma kada nema zakona i one sto su ga doveli tu…A stanovic sto je ubio ruskinju ista stvar nece preko 15 god to se vec zna dogovoreno sve i placeno cudim se tim sudijama sto rade pod pritiskom sto ne… Više »

Dada
Gost
Dada

A imas li ti djecu?

Hdz Kamenari
Gost
Hdz Kamenari

Izdrž momčino

Hdz Kamenari
Gost
Hdz Kamenari

Zato će ubica Ruskinje brzo izać

DPS Djenovići
Gost
DPS Djenovići

A na koliko je ona što je zgazila ono dvoje u Budvu ,ovaj kukavac 15g a ona i dalje crta

Bhf
Gost
Bhf

Jedno je saobraćajna nesreća koja se svakome može desiti a sasvim drugo je hladnokrvno ubistvo

Marko
Gost
Marko

Ne brkaj babe i zabe jedno je saobracaj cura u saobracaju koja nije ocekivala da ce momak i cura da ce sa pola ulice da se vrate nazad i nalete na auto .a drugo je kada se uhvatis hladnog oruzja i ubijes nekog .

Moralnista
Gost
Moralnista

Sramota da se u ovoj drzavi dobija 15 godina za ubistvo ali to je sto je. Treba preuzeti pravdu u svoje ruke

Ickovic
Gost
Ickovic

Malo!

Haris
Gost
Haris

Samo 15 godina, sramno sudstvo Crne Gore!

Bnjj
Gost
Bnjj

Strašno kakvo imamo sudstvo, zato nam je kriminal u porastu, ubiješ čovjeka i dobiješ 10,15god sa dobrim vladanjem izađeš za 7,8god. Zašto se ne poštre zakoni šta je problem. Ovo je tragedija od presude i poruka kriminalcima da se kriminal isplati

Budimo realni
Gost
Budimo realni

За убиство мало али за убиство у самоодбрани превише. Него ето им га тамо.

Animus
Gost
Animus

Znaci 5 godina treba da se ubica posalje na robiju?? Koji cirkus da drzavnog aparata…

Send this to a friend