Hronika APELACIONI SUD PRODUŽIO PRITVOR MARIJI PANČIĆ IZ BELE PALANKE

Batinama pokušala da ubije sina

ZIKS Spuž (Foto: DN)

Srpskoj državljanki Mariji Pančić (40) iz Bele Palanke, koja se tereti za pokušaj ubistva sedmogodišnjeg sina, produžen je pritvor zbog težine krivičnog djela i opasnosti od bjekstva, odlučio je Apelacioni sud.

U odluci tog suda se navodi da je Pančićeva osnovano sumnjiva da je počinila teško ubistvo u pokušaju, piše Dan.

“Sumnja proizilazi iz dokaza koji se nalaze u spisima, a naročito iz zapisnika o uviđaju, iz kojeg se vidi da nema tragova obijanja vrata i prozora, niti tragova oštećenja, da su na krevetu u spavaćoj sobi vidljivi tragovi krvi na čaršavu, jastučnici i dušeku, dok je ispod dušeka pronađen nož sa metalnim koricama. Izuzeta je odjećau kojoj je zatečena okrivljena, a na kojoj su bili primjetni tragovi crvene boje nalik na krv, koji su izuzeti i sa šaka okrivljene”, navodi se u obrazloženju Apelacionog suda.

Pančićeva je na saslušanju u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici negirala da je teško ranila sed mogod išnjeg sina, tvrdeći da se on sam povrijedio.

Međutim, istragom je utvrđeno da je u alkoholisanom stanju zlostavljala dijete, kojem je kasnije nožem nanijela više ubodnih rana po tijelu.

Komšije sve čule

Sumnja da je Marija Pančić počinila ovo krivično djelo proizilazi i iz iskaza svjedoka B.R., koji je je pred Višim državnim tužilaštvoi izjavio da ga je 4. decembra pozvala S J. i rekla da čuje komšinicu M.P. kako nekom usplahireno govori “nemoj mi umrijeti”.

“Nakon toga je došao u roku od nekoliko minuta, pokušao da otvori vrata, ali su bila zaključana, što mu je bilo čudno, pa je dozivao M. P., ali je iz kuće samo čuo kako ona nekom govori da ne umrs. Kada je okrivljena izašla poslije nekoliko ninuta, držala je u naručju sina, kojeg je zaklonila kao da želi da ga sakrije i nije se obazirala na komšijinu ponudu da joj pomogne”, navodi se u odluci Apelacionog suda.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nata
Gost
Nata

Lisiti starateljstva zauvjek i ni pod koju cijenu

Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

Svaka kazna je premala za nju i takve, a posebno jer negira krivicu – ako je bila pjana u te ure kasnije se otrijeznila i ipak negirala učinjeno…. Strijeljanje je blagoslov za takve! No, to nesrećno dijete je upropastila i samim tim što ga je rodila takva osoba, pa još i maltretiranje podnosio, užasss… blago rečeno: užas. To je dijete… Više »

Statinijejasno?
Gost
Statinijejasno?

Jos jedan dokaz da ne trebaju svi biti roditelji.

Žix
Gost
Žix

Upravo tako. Kod nas su svi spremni da osude nekoga ko kaže da ne želi da ima djecu. Bolje biti svjestan toga da ih ne želiš nego im učiniti nešto ovako grozno.

Naučnica
Gost
Naučnica

Dugogodišnji zatvor za ovu ženu

ND
Gost
ND

Ovo nazivati majkom?

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Спртит у лудару, а тог несрећног дјечака дат неком нормалном на чување.

jovan šiptar
Gost
jovan šiptar

Kolektivna razvaljotka.

Send this to a friend