Hronika

Begović: Danas ćemo imati zajednički odgovor

Zdravko Begović, predsjednik Advokatske komore

Advokati iz sve tri regije države sastali su se juče, kako bi, najkasnije do danas, donijeli zajednički odgovor na protokol koji im je ponuđen iz Ministarstva pravde, kazao je za Dnevne novine predsjednik Advokatske komore Zdravko Begović.

Advokatskoj komori je, kako je naveo, u nedjelju veće stigla usaglašena verzija protokola iz Ministarstva pravde. Podsjetimo, nakon neuspjelih pregovora za predstavnicima Ministarstva finansija, a povodom izuzimanju advokature iz Zakona o fiskalizaciji roba i usluga, advokati su krenuli u pregovore sa Ministarstvom pravde, kao posrednikom resora Milojka Spajića i Komore.

“Nakon što radne grupe advokata sa sjevera, juga države i iz centralne regije donesu zajednički odgovor na ponuđenu verziju protokola, a nadam se da će to biti sjutra, on će biti dostavljen advokatima na izjašnjenje”, pojasnio je Begović.

Kako je dodao, i u ovom slučaju advokati će se na vanrednoj sjednici Skupštine Advokatske komore izjasniti elektronskim putem.

Državni sekretar Ministarstva pravde Boris Marić ranije je u izjavi za Pobjedu kazao da očekuje pozitivan ishod pregovora do kraja sedmice.

Podsjetimo, advokati su u obustavi pružanja pravne pomoći od 24. maja. To podrazumijeva da ne mogu pristupati prostorijama policije, sudova i tužilaštava, kao i kancelarijama notara i javnih izvršitelja. Oni smatraju da advokatura mora biti izuzeta iz Zakona o fiskalizaciji, imajući u vidu da je Ustavom definisana kao samostalna i nezavisna profesija koja pruža pravnu pomoć, a ne usluge.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
ZiziSlusamsamo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zizi
Gost
Zizi

Da plate porez i da država ne popušta!

Slusamsamo
Gost
Slusamsamo

Da se fiskalizujete i da platitie porez

Send this to a friend