Hronika

Bivši poslanik angažovao policajce da voze atentatore na Zvicera

Radoje Zvicer (foto: detective-info.com.ua

Bivši ukrajinski poslanik Jevgen Dejdej je tokom saslušanja u vezi s pokušajem likvidacije vođe kavačkog klana Radoja Zvicera u Kijevu prošle godine saopštio da je na poziv prijatelja iz Poljske angažovao dva službenika ukrajinske policije i poslovnog partnera njegove supruge da dovezu u Kijev osumnjičene za pokušaj ubistva i da ih nakon zločina prevezu do Odese, prenosi ukrajinski portal Detective-info.

Navodno Dejdej nije znao razlog zašto su osumnjičeni Stefan Đukić (30), Emil Tuzović, Petar Jovanović i Milan Branković došli u Ukrajinu, odnosno nije znao da su u pitanju plaćene ubice.

“Tokom ispitivanja u policiji, Dejdej je izjavio da je pomogao mladićima da dođu u Kijev, kao i da napuste mjesto zločina. On je za vozača i pratnju angažovao poslovnog partnera njegove supruge Darine, kao i kolege iz redova dobrovoljačkog bataljona ‘Kijev-1’, službenike Nacionalne policije Ukrajine. Njega je početkom maja 2020. godine pozvao prijatelj iz Poljske, Maček, koji je zatražio pomoć u prevozu njegovih poznanika iz regije Cernjivci u Kijev. Navodno Mačekovi poznanici nijesu mogli da dođu do ukrajinske prijestonice zbog širenja korona virusa u Bukovini i zabrane javnog i željezničkog prevoza.

Stoga je Dejdej pristao da pomogne i zamolio 23-godišnjeg poslovnog partnera njegove supruge Darine Dejdej Vladlena Bukinčenka da se sastane sa ‘Mačekovim gostima’ u regiji Cernjivci. Bukinčenko je sjeo za volan vozila ‘toyota highlander’ i brzo stigao u Bukovinu, gdje je upoznao trio ‘balkanskih ubica’ (kako će se kasnije ispostaviti srpske državljane Milana Brankovića i Petra Jovanovića i crnogorskog državljanina Emila Tuzovića). On je trojicu mladića odvezao do drugog automobila, koji je poslao Dejdej. Poznato je da su u ovom automobilu atentatori otišli u Odesu nakon pokušaja ubistva Zvicera, kada su i uhapšeni”, navodi portal Detective-info.

Oni podsjećaju da je u automobilu u trenutku privođenja zatečen i visoki službenik ukrajinske policije Rostislav Černobrivi, a novost je da se za volanom nalazio drugi “policajac” 25-godišnji Semjon Gordienko.

U svojim svjedočenjima Gordienko i Cernobrivi potvrdili su da su, na zahtjev Jevgena Dejdeja, osumnjičene za pokušaj ubistva dovezli u Kijev i pokušali da im pomognu da napuste Ukrajinu nakon izvršenog zločina.

Međutim, tokom saslušanja policijski službenici, kao i bivši ukrajinski poslanik, kazali su da nijesu znali s kojom misijom su stranci stigli u Ukrajinu.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
ROKO
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ROKO
Gost
ROKO

Ne nikako…

Send this to a friend