Hronika

Blokirana imovina Olivere Ilinčić

Olivera Ilinčić

Nepokretnosti na Svetom Stefanu i u Bečićima koje su u vlasništu firme iz Velike Britanije, iza koje, prema dosadašnjoj istrazi, stoji srpska državljanka Olivera Ilinčić, blokirane su do okončanja postupka, zbog osnovane sumnje daje imovina stečena iz kriminalnih aktivnosti, saznaje Pobjeda.

Ilinčić je nekadašnja savjetnica Svetozara Marovića u doba kada je bio predsjednik državne zajednice Srbija i Crna Gora, a kasnije se pojavljivala kao posrednica u mnogim poslovima vezanim za ime nekadašnjeg visokog funkcionera DPS-a i predsjednika Skupštine Crne Gore.

Viši sud je u maju, prema informacijama Pobjede, donio rješenje kojim je određena privremena mjera obezbjeđenja zabrane raspolaganja i korišćenja nepokretnostima na Svetom Stefanu i Bečićima.

Za Svetozarom Marovićem i Oliverom Ilinčić crnogorske vlasti raspisale su crvenu potjernicu, ali Srbija po tim zahtjevima nije postupila.

Protiv Olivere Ilinčić i još šest osoba i kompanije Properti investment krajem jula je Specijalno državno tužilaštvo podiglo optužnicu zbog višemilionskih malverzacija u slučajevima ko ji su poznati kao “Krapina” i “Properti investment”. Sud će odlučiti o tom optužnom aktu može da ga potvrdi, vrati na dopunu istrage ili obustavi postupak.

Ilinčić i još dvije osobe i kompanija Properti investmet terete se za prevaru na organizovan način, dok se ostalim okrivljenima stavlja na teret zloupotreba položaja na organizovan način.

Olivera Ilinčić bila je glavna menadžerka u podgoričkoj firmi Properti investment, koja se pominje u brojnim budvanskim aferama. Prema podacima Centralnog registra privrednih subjekata, Properti investment osnovala je of šor kompanija sa Britanskih Djevičanskih ostrva Blunt Internacional INC.

Ilinčić se povezuje i sa malverzacijama u predmetu “Otpadne vode” i “Bulevar”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mamina maza
Gost
Mamina maza

Prva, druga , ili treca pratilja…Cija li je zgodna li je
🤣🤣🤣🤣

Zao mi ih je
Gost
Zao mi ih je

Pošaljite i njih u spuž da dobiju šugu da se češkaju hahahhaa

Cirilo
Gost
Cirilo

Dobro ste se sjetili.Sada kada se klan nasklapao i sve vani prebacio i jos jadan Sveto na lijecenju.E glupi nijesmo bas toliko.Lopovi sve ih treba u kazamat.pi.pi.pi.Ojadise narod i jos ce pocasni gradjani biti za po godine.Olos lopovska.Fuj.

Eto
Gost
Eto

Dobra, nema sto! Jos situirana!

GrubanMalic
Gost
GrubanMalic

Nije uopste loša, nije !!!

Riker
Gost
Riker

Ova ista Vucic ahahahah

LSCG
Gost
LSCG

Kad budete spremni da shvatite da se imovina u CG moze steci jedin uz pomoc MDj, i da u odredjenom momentu svako od vas doci na red , treba da bude spreman da ustupite pola i pola vam ostane , sto nije malo ali je cijena slobode. Ne zanosite se da je neko kriminalac a neko posten. Sve je steceno… Više »

Eto
Gost
Eto

Ko, sta, skim, fje kada, institucije koje?

Kuki
Gost
Kuki

Zbilja ,dje vam je Sveti Sveto?

Raulio
Gost
Raulio

Sa shevera stižu, Sveti Stefan iz mrtvija dižu.

awetinja
Gost
awetinja

Bgm je ova Monika dobro naplatila svoje umjeće.

Send this to a friend