Hronika

Blokirane sve kompanije i imovina Duška Kneževića

Duško Knežević

Viši sud prihvatio je predlog specijalne tužiteljke Lidije Vukčević za određivanje privremene mjere zabrane upravljanja imovinom kompanija koje se dovode u vezu sa bjeguncem Duškom Kneževićem, optuženim za organizovanje kriminalne grupe i zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju. Za Kneževićem je raspisana crvena potjernica, a protiv njega je u toku pet postupaka, prenose Dnevne novine.

Sud je izrekao privremenu mjeru zabrane upravljanja imovinom kompanije “Atlas Hotels Group” koja posjeduje hotel, parcele i poslovne prostore u Baru. Blokirani su hotel, restoran, zgrade i parcele te kompanije u Sutomoru, kao i dva poslovna prostora na Svetom Stefanu, parcelama i zgradama u Petrovcu i Golubovcima, kao i dio imovine barskog hotela “Princes”. Privremeno je blokirana i imovina preduzeća “Jadranski sajam”, na čije ime su upisane parcele, zgrade i stanovi u Budvi, kao dvije parcele kompanije “Mogren Garden”.

Zabranjeno je i upravljanje imovinom podgoričke kompanije “Montenegroberza”, koja posjeduje dva poslovna prostora u Podgorici, kao i upravljanje sa dva poslovna prostora kompanije “CG Broker Diler”. Takođe je blokirano upravljanje poslovnim prostorom u Podgorici, koji je vlasništvo kompanije “Montenegro Holding Investment”. Blokirana je i sva imovina kompanije “Atlas Invest”, koja posjeduje brojne stanove, poslovne prostore, zgrade i parcele na Svetom Stefanu, u Budvi, Bečićima, Baru, Podgorici i Kolašinu.

Blokirane su i kompanije koje imaju veze sa Kneževićem, tako su u Budvi blokirane parcele i poslovni prostori kompanija “Expo Budva” i “Expo-Invest Budva”. Zabranjeno je i upravljanje imovinom Opšte bolnice Meljine u Herceg Novom, ali i kompanije “Montenegro-Express Group” koja upravlja tom ustanovom. Ta kompanija neće moći upravljati poslovnim prostorom u Podgorici, kao i stanovima, poslovnim prostorima, zgradama i parcelama u Budvi. Takođe privremeno su blokirane i akcije kompanija “Jadranski sajam AD Budva”, “Atlas Grupa DOO”, “Montenegro berza AD”, “Atlas invest DOO”, “Atlas Fin DOO”, “Atlas Hotels Group AD”, “Montenegro Express Group AD Budva”, “Društvo za upravljanje privatizaciono-investicionim fondom Atlas Mont”, “CG Broker diler AD”, “ZIF Atlas Mont AD Podgorica”, “Cosmos LTD Panama”, “Fiesta Investment LTD” “Hempton Corp. LTD Britanska Djevičanska Ostrva”, “Hemagro East Limited Kipar” i Hemagro Limited”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ivvvvvvv
Gost
Ivvvvvvv

Sta je sa ljudima koji imaju kredite u atlas. Kako je to regulisano.

Send this to a friend