Hronika

Bošnjak: Napad na ljekare tretirati kao krivično djelo

Branka Bošnjak

Potpredsjednica Skupštine Branka Bošnjak uputila je amandmana na Krivični zakonik čije su izmjene u skupštinskoj proceduri, u kome traži da napad na ljekare u vršenju ljekarske funkcije ili u vezi sa vršenjem ljekarske funkcije tretira kao krivično djelo.

“Smatram  da treba iskoristiti priliku i propisati kao krivično djelo napad na ljekare u vršenju ljekarske funkcije ili u vezi sa vršenjem ljekarske funkcije, jer nažalost u poslednje vrijeme imamo velik broj ovakvih napada, što je nedopustivo”, navela je Bošnjak.

Kako je istakla, ubijeđena je da će ove izmjene destimulisati potencijalne počinioce jer kao društvo, kako kaže, “ne smijemo dozvoliti, da oni koji vode računa o zdravlju naše nacije se osjećaju nezaštićeno”.

“Em što država ne cijeni dovoljno njihov rad, koji je posebno došao do izražaja u ovoj pandemiji COVID 19, pa ih drži u nezavidnom materijalnom položaju sa platama koje predstavljaju uvredu i poniženje em što svako sa ulice može gotovo nesmetano dići ruku na ljekare ako procijeni najčešće iz svog neznanja, da nije pružena adekvatna usluga”, ocijenila je Bošnjak.

Zato očekuje da svi poslanici podrže ove amandmane i te da pokažu da se vodi računa o ovoj humanoj profesiji i status onih koji su se opredijelili za nju.

“Očekujem uskoro da će i moj zakon o Zaradama u javnom sektoru a koji se tiče statusa i koeficijenta za obračun zarada ljekarima doći na dnevni red matičnog i zainteresovanih odbora.
Takođe koristim priliku da najavim da cu predložiti Ženskom klubu da reagujemo na Krivičnik zakonik u dijelu gdje bi za pedofile povratnike i višestruke silovatelje propisali hemijsku kastraciju, jer taj institut postoji u mnogim naprednim evropskim državama a u okruženju ga ima Sjeverna Makedonija. Smatram da je ovo nešto što je i nama neophodno, jer nažalost imamo učestalost ovih krivičnih djela”, zaključila je Bošnjak.

3

avatar
1000
2
1
0
 
3
,,,BrNerin
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
,,,
Gost
,,,

A što ne napad uopšte?

Nerin
Gost
Nerin

Hm, a napad ljekara na pacijente, u vidu nemarnosti i nestručnosti? Takvi idu nekažnjeno, primjer Bijelo Polje i Cetinje

Br
Gost
Br

Primjer i Bar i Podgorica

Send this to a friend