Hronika

Branimir Janjević: Razlog moje ostavke je prelazak u VDT, slučaj Do Kvon neću kometarisati

Branimir Janjević

Povodom jučerašnje objave da je na poziciji Generalnog direktora Direktorata za međunarodnu pravosudnu saradnju u Ministarstvu pravde podnio ostavku, Branimir Janjević ističe da, imajuci u vidu svoje dugogodišnje iskustvo u pravosuđu, najpretežniji razlog njegove ostavke je upravo njegov dalji profesionalni angažman.

“Pa sam u tom cilju planirao prelazak u Vrhovno državno tužilaštvo Crne Gore, a koji prelazak bi bio realizovan na osnovu sporazuma o preuzimanju shodno Zakonu o državnim službenicima i namještenicima Crne Gore, za čije zaključenje naredne nedjelje je najavio potpis i saglasio se, pored Vrhovnog državnog tužioca Milorada Markovića, i ministar pravde Andrej Milović“, kazao je Janjević.

S druge strane, što se tiče ekstradicionog postupka južnokorejskog državljanina Heung do Kvona, imajući u vidu da se radi o zaista složenom i jedinstvenom slučaju, kao nekome ko je gotovo 15 godina dio crnogorskog pravosuđa, Janjević je mišljenja da bi bilo neetički da se miješa ili komentariše sudski postupak koji je u toku.

“Posebno imajući u vidu da su branioci okrivljenog najavili izjavljivanje žalbe protiv prvostepenog rješenja, te da će Apelacioni sud Crne Gore očigledno nanovo odlučivati u ovoj pravnoj stvari, i između ostalog se izjašnjavati i u odnosu na podatke koje odbrana problematizuje. Stoga, mislim da je najbolje sačekati epilog ekstradicionog postupka, te se do tada uzdrzati od eventualnih komentara”, kazao je Janjević.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
MacanSneza M
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Macan
Gost
Macan

Banjo dobar lik, drug i kolega…

Sneza M
Gost
Sneza M

Uhhhh šta je ovo? Koji amater? Zašto se pravda?

Send this to a friend