Hronika

Branioci Kožara i Dinića traže obustavu postupka

Alan Kožar

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević, danas je u Višem sudu u Podgorici na ročištu za kontrolu optužnice protiv Alana Kožara i Milana Dinića, koji se terete za organizovanje kriminalne grupe i likvidaciju Slobodana Šaranovića, saopštila da ostaje pri navodima tog akta, dodajući da se temelji na pravno valjanim dokazima.

S druge strane, branioci Kožara koji je u bjekstvu i Dinića koji je doveden iz ZIKS-a, tražili su da se ili obustavi postupak ili da se iz dokumenata VDT-a u Podgorici pribavi izjava sada pokojnog Šaranovića koji je, navodno tada, pred tužiteljkom Majom Jovanović kazao da mu ni od koga ne prijeti opasnost, te da ga tužilaštvo ostavi na miru.

Kako je dodao branilac Kožara, advokat Zoran Piperović, kao svjedok je saslušana Gordana Šaranović, žena pokojnog Slobodana koja je dostavila upitnike koja je njen suprug sastavljao, a na njih je odgovarala majka optuženog Dinića.

“U VDT-u postoji izjava u kojoj pokojni Šaranović govori sve suprotno od ovoga što imamo u pismima – upitnicima. Predlažem da sud po službenoj dužnosti pribavi taj predmet – da li da se cijeni to oli neki papir koji post mortem supruga nekog lica donosi”, naveo je Piperović.

Branilac Dinića, advokat Damir Lekić kazao je da se njegovom branjeniku stavlja na teret ubistvo putem podstrekivanja i da u optužnici stoji da je on imao namjeru da uradi nešto, a kasnije odustao ne preduzimajući nijednu radnju u vezi sa prvobitnom namjerom.

“Krivični postupak u odnosu na njega se mora obustaviti”, zaključio je Lekić.

Prema navodima optužnice, Kožar je tokom 2016. godine organizovao kriminalnu organizaciju koja je planirala izvršenje više krivičnih djela.

Pripadnik kriminalne organizacije postao je Dinić i više nepoznatih osoba, a svaki član je imao unaprijed određeni zadatak. Kožar je, kako se navodi u optužnici, pojedinim članovima kriminalne organizacije predao oružje kojima će biti počinjeno ubistvo.

On se, kako se navodi, u decembru 2016. sastao sa Dinićem i predao mu pištolj sa mecima i mobilni telefon i dao uputstvo da ubije sada pokojnog Šaranovića. Dinić je 24. decembra 2016. godine tražio da se sastane sa Šaranovićem kojem je tom prilikom predao pištolj i mobilni telefon sa SIM karticom. Šaranović je ubijen nekoliko mjeseci kasnije u Budvi ispred svoje zgrade.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Draza
Gost
Draza

Kozar je Boretino potrckalo i produzena ruka. Kukavac ne zna u sta se ufatio!

Barski
Gost
Barski

A to je druže jedan folirant….

Barski
Gost
Barski

To je jedan mali miš od metar i po,običan glumac…

Send this to a friend