Hronika

Brđanin i Ruf: Crnogorska i austrijska policija moraju snažno da sarađuju na suzbijanju djelovanja kriminalnih grupacija

Zgrada Uprave policije

Crnogorska i austrijska policija moraju snažno da sarađuju na suzbijanju djelovanja kriminalnih grupacija, poručeno je sa današnjeg online sastanka direktora Uprave policije, Zorana Brđanina i generalnog direktora za javnu bezbjednost Saveznog ministarstva unutrašnjih poslova Republike Austrije, Franca Rufa, sa saradnicima.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, bilateralna saradnja policija dvije države je na visokom nivou, složili su se sagovornici, a razgovor je, kako navode, tekao u prijateljskom tonu o brojnim temama od interesa za obje službe.

“Podrška Republike Austrije, kao jednog od značajnih spoljnopolitičkih partnera Crne Gore na putu evropskih i evroatlanskih integracija, je od velikog značaja za Upravu policije, posebno po pitanju razmijene obavještajnih podataka, zajedničkih aktivnosti u borbi protiv organizovanog kriminala, kao i realizacija obuka i razmijene pozitivnih parksi i iskustava”, naveli su u saopštenju.

Brđanin i Ruf su se složili da crnogorska i austrijska policija moraju snažno da sarađuju na suzbijanju djelovanja kriminalnih grupacija, obzirom na to da je evidentna povezanost kriminalnog djelovanja na teritorijama dvije države, što zahtijeva kontinuiranu razmijenu obavještajnih podataka i procesuiranje kriminalnih grupa.

Sporazumi potpisani u prethodnom periodu između predstavnika Crne Gore i Republike Austrije, predstavlju dobru platformu za dinamičnu implementaciju aktivnosti od obostranog interesa dvije države.

Podrška koju austrijska policija pruža graničnoj policiji Crne Gore je, ističe se, veoma značajna, Brđanin je konstatovao da angažovanje službenika policije Austrije u dijelu osmatranja državne granice dronovima na graničnim prelazima sa Republikom Albanijom i Kosovom, daje konkretne rezultate u sprečavanju nezakonitih migracija, te iskazao interesovanje da se isti model saradnje nastavi i u narednom periodu.

“Zoran Brđanin i Franc Ruf su na kraju razgovora dogovorili intenziviranje saradnje na polju sajber bezbijednosti, migracija, saradnje elitnih protivterorističkih jedinica, kroz zajedničke obuke, razmijenu iskustava i dobrih praksi. Takođe, tim povodom u drugoj polovini godine biće realizovana i posjeta delegacije Uprave policije – MUP-a Crne Gore, Generalnom direktoratu za javnu bezbjednost Saveznog MUP-a Republike Austrije”, zaključuje se u saopštenju.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
GORNJA BREZNALopovi
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
GORNJA BREZNA
Gost
GORNJA BREZNA

E moj Brđanine…

Lopovi
Gost
Lopovi

Kako ste sposobni viđesmo juče. Uđoše u CG popovi lopovi, ukradoše nam imovinu vrijednu nekoliko milijardi i pobjegoše u srbijici. Vi ste izdajnici CG.

Send this to a friend