Hronika

Britanska ambasada donirala Upravi policije dva putnička vozila i opremu vrijednu 70 hiljada eura

Britanska ambasadorka Karen Medoks i v.d. direktora Uprave policije Crne Gore Zoran Brđanin su razgovarali danas o nastavku saradnje policija Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva u borbi protiv organizovanog kriminala koji ugrožava bezbjednost građana, saopšteno je iz Ambasade Velike Britanije.

Kako su istakli, povod sastanka je uručenje donacija Britanske ambasade u vrijednosti od skoro 70 hiljada eura, kojom se jačaju kapaciteti odsjeka u Upravi policije Crne Gore i podgoričkog Centra bezbjednosti sa ciljem modernizacije, opremanja i snaženja crnogorske policije i potvrđuje partnerski odnos britanske Vlade sa crnogorskom Upravom policije.

“Kroz svoju programsku podršku, ambasada je obezbijedila dva putnička motorna vozila, kao i vrijednu računarsku i taktičku opremu koja će poboljšati efikasnost i unaprijediti metodologiju rada podgoričkog Centra bezbjednosti u cilju postizanja snažnijeg odgovora na bezbjednosne izazove”, navode u saopštenju.

Dodatno navode da su Medoks i  Brđanin su nakon sastanka obišli i novu adaptiranu kancelariju u Centru bezbjednosti gdje će se raditi sa maloljetnim licima, koja su prepoznata kao ranjiva kategorija društva.

“Ova adaptirana kancelarija ima za cilj da u zajedničkoj inicijativi doprinese zaštiti djece od prestupnika, unaprijedi kapacitete pružalaca pomoći u oblasti prava djeteta, prevenciju ponovnog činjenja istih ili sličnih krivičnih djela”, ističu u saopštenju.

Na kraju sastanka Medoks je istakla da je danas realizovan važan sastanak sa  Brđaninom.

„Naša saradnja sa crnogorskom policijom i carinom u suzbijanju teškog i organizovanog kriminala je zaista široka i donosi korist objema zemljama. Sarađujemo u različitim oblastima, uključujući borbu protiv međunarodne trgovine drogom, protiv organizovanog imigracionog kriminala, finansijskog kriminala, šverca cigareta, seksualnog zlostavljanja i eksploatacije djece. Danas sam sa zadovoljstvom posjetila kancelariju za rad sa djecom u Centru bezbjednosti, čija je adaptacija finansirana donacijom Britanske ambasade“ dodala je  Medoks.

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Zoran Brđanin kazao je da je saradnja između Uprave policije i Britanske ambasade u kontinutetu dobra i snažna na operativnom i na strateškom nivou.

„Uvjeren sam da će povjerenje koje Uprava policije uživa od ovog međunarodnog partnera u narednom periodu kroz podršku operativnim strukturama policije dati dodatni podsticaj crnogorskoj policiji na suzbijanju svih oblika kriminala“, kazao je Bržanin.

Send this to a friend