Hronika

Bujković: Prijetili su mi ubistvom

Foto: DN

U nastavku suđenja navodnim pripadnicima kotorskog klana “kavčani” koji se terete za stvaranje kriminalne organizacije, pred vijećem Višeg suda u Podgorici juče je reprodukovan iskaz svjedoka oštećenog Krsta Bujkovića, dat u avgustu 2016. godine, u kom je on, na osnovu događaja kada su ga na putu presreli neki od optuženih u ovom predmetu, izrazio sumnju da su mu putem SMS poruke upravo ti ljudi prijetili likvidacijom, zbog njemu nepoznatog “duga”.

Bujković je naveo da je u julu 2016. godine krenuo iz Radanovića prema Kotora, kod zeta Bojana Joketića, i kada se vozilom kretao tzv. donjim putem vidio je “audi A8” oznaka KO AZ 028, koliko se sjeća. Vratio se, kaže, 50 metara u rikverc, kako bi se mimoišli na širem dijelu puta, i u tom momentu iz vozila, po njegovom sudu blindiranog, izašla su četiri momka, od kojih je jedan pokušao da otvori vrata vozila u kom je bio svjedok, ali su bila zaključana.

“Onda je kazao ‘ti i Miško što špijunirate za Vukotiće, mi ćemo da vas ubijemo’, a potom me dva, tri puta udario, predstavio se, čini mi se Aleksandar Đurišić, za prezime sam siguran, i dodao da ga prijavim policiji ako imam hrabrosti”, naveo je u Bujković, dodajući da je tog Đurišića prvi put vidio, ali da su mu ostala trojica momaka bila poznata.

Prema tvrdnjama Bujkovića, bio je tu i Vladimir Božović, jedan od optuženih u ovoj krivičnoj stvari, kao i Siniša Vlahović, takođe okrivljeni i izvjesni Prelević.

“Pitao sam Božovića šta se dešava, a neko je od njih dobacio ‘doći ćeš kod nas u šest u zgradu, na šta sam ja pitao da li sam dužan nešto, a opet je neko kazao ‘vidjećeš, da ne pričamo sad, tamo ćemo pričati o parama i svemu, doći ćeš u Kavač, prva zgrada s desne strane, mi ćemo te vidjeti na kamerama i pustiti u garažu’ “, kazao je Bujković.

Dva dana od tog “presretanja”, Bujković priča da mu je stigla SMS poruka, u kojoj je između ostalog navedeno da dođe kod nekog izvora, ostavi 50.000 eura i sve će biti riješeno.

“Tu se pominje da sam učestvovao u nekim ubistvima, bile su i prijetnje da će mi brata slučajno skrenuti s puta, kao i pitanje ‘čije još ubistvo spremate, mi smo tvoje spremili’ “, naveo je Bujković i i dodao da je narednog dana pošao u Beograd kod supruge i djeteta.

13 Komentara na "Bujković: Prijetili su mi ubistvom"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend