Hronika

Bulatović pozvao Katnića i Pažina da polože račune pred odborom

Predrag Bulatović

Član predsjedništva Demokratskog fronta Predrag Bulatović pozvao je glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i ministra pravde Zorana Pažina, da se na sjednici Odbora za bezbijednost suoče sa ličnom odgovornošću za loše stanje u zemlji.

DF je, kaže on, prije par dana zatražio održavanje javne sjednice Odbora za bezbjednost, na kojoj bi najodgovorniji u državi podnijeli informaciju o svom radu.

“Na našu inicijativu imamo ćutanje, počev od predsjednika Skupštine i ostalih. Svjedoci smo da umjesto javne rasprave imamo spinovanja javnosti i pokušaj smirivanja opravdanog nezadovoljstva zabrinutih građana agresivnom kampanjom predstavnika vlasti i odsustvom bilo kakvog osjećaja sa njihove strane sopstvene odgovornosti”, kazao je Bulatović.

Pored toga, dodaje on, imamo i pojedinačne napore skrivanja odgovornosti.

“Posebno se tu ističe Milivoje Katnić za koga pouzdano znamo da je na sjednici Vijeća za bezbjednost označen za najodgovornijeg zbog nerada i kvalifikovan kao politički maneken. On danas u medijima koje lično drži pod kontrolom je naredio da se reprizira njegova izjava sa presa od 3. aprila na kojoj je kritikovana njegova praksa sporazuma o priznanju krivice. Funkcija ove naređene reprize jeste pokušaj Katnića da se predstavi da je nedodirljiv i da su sporazumi o priznanju krivice uspješni iako je čitava Crna Gora vidjela da je na tom istom presu, poslovično meki ministar Nuhodžić, veoma jako i direktno optužio Katnića u njegovom prisustvu da su te njegove aktivnosti veliki promašaj”, kazao je Bulatović.

Ovi sporazumi su, ističe on, po mišljenju Vijeća doprinijeli rastu terorizma i pojačanog djelovanja mafije.

“I to je tačno. Međutim, dok je Katnić montirao tzv državni udar, sklapajući sporazume kao dio režije, dok je montirao neformalne agente provokatore i pripremao instruisane svjedoke saradnike, svi u vrhu vlasti su bili zadovoljni. Posledica je brutalan progon DF, ali su zbog takvog Katnića i njegove opsjednutosti DF-om dobili bezbjednosni haos u Crnoj Gori”, naveo je Bulatović.

On je prokomentarisao i izjavu ministra pravde Zorana Pažina koji je juče kazao da očekuje da Srbija izruči Miloša i Svetozara Marovića.

“Njegova izjava je licemjerna i bahata jer smo svjesni da je bio revnosan u ostvarivanju zadataka da se osudi Milan Knežević i nevin ode u zatvor. Samo tako beskrupolozna ličnost može davati ovakve izjave i navodno traziti izrulenje Marovica, kada svi znamo da su on, Katnić, Suzana Mugoša i Boris Savić, kao organizovana grupa, presuđenog ubicu Sašu Sinđelića umjesto da po potjernici izruče Hrvatskoj, poslali na odmor u Srbiju. I ovaj čin pokazuje da Pažin i određene strukture u Srbiji izuzetno dobro sarađuju kada treba da urade neki potez u interesu crnogorskog režima. Ovo je ne samo neviđen skandal, već i srozavanje pravde u blato. A mafija sve to vidi i nesmetano djeluje i ugrožava ne samo građane već i državu. Stoga i Pažin treba da pred Odborom za bezbjednost položi račune”, kazao je Bulatović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Velimir1966
Gost
Velimir1966

KAD TI JE TU PIPUN ZIV SE NE CUJES,SAD SE NE DAS SNOSIT,MOGA BI I TI MALO DO SPUZA,DOSTA I TI IMAS GRJEHOVA,VIDIO BI DA TE BOLE

LJUTA
Gost
LJUTA

A sto bas oni….ka da je njima veselin mujovic dao pare od Svetozara….hajde bre bulatovicu odmori malo..tvoje je vrijeme proslo

niksic
Gost
niksic

AJDE JADAN MICI SE VISE, NEMOZEMO TE VISE GLEDATI A NE SLUSAT!…………..

C480
Gost
C480

Nasto si spao,dati mandic i medo komanduju pih

Velimir1966
Gost
Velimir1966

STARI LUKAVI LISAC,OVAJ BI MAJKU RODJENU IZDAO RADI INTERESA,NJEMU JE UVIJEK FRONT U GLAVI ALI UVIJEK GURA DRUGE U PRVE REDOVE ZA SPUZ

Knjaz Danilo
Gost
Knjaz Danilo

Kako vas gleda taj iza ledja!! Pazi sta pricas Bulate!!

blondy
Gost
blondy

Df na aparatima🚑

miro
Gost
miro

Idi u penziju,što se brukaš,ili s više miči od politike.

Tesla
Gost
Tesla

Pa cutanje nego sto.Cus, da poloze racune na poziv onih koji cije se kolege po sudova i zatvora vuku.Ma daj Pedja,kome ti to mazes oci castiti !!!!

marius
Gost
marius

oklen ovi sad vaskrsnu

LJUTA
Gost
LJUTA

On ka Miras..svako malo vaskrsnu…po potrebi

Send this to a friend