Hronika

Čaka Ivanović: Preskočio sam ogradu da bih zaštitio navijače

Pred nikšićkim Osnovnim sudom juče je počelo suđenje jednom od navijača Varvara Aleksandri Čaki Ivanoviću, optuženom za napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti nakon utakmice Sutjeska Budućnost 3. aprila ove godine.

<<<Ekskluzivno: Pogledajte kako je Čaka preskočio ogradu i napao policajca<<<

Pred sutkinjom Vesnom Kovačević okrivljeni Ivanović je kazao da je kritičnog dana, nakon što je nekoliko mlađih navijača ušlo na teren da se pozdravi sa igračima policija počela da ih gura i udara.

“Preskočio sam ogradu da bih zaštitio navijače. Osjetio sam biber sprej i trenutno sljepilo zbog njega, pa sam nekoliko koraka krenuo unazad. Tada sam osjetio jak udarac palicom u dijelu glave i odmah sam počeo da krvarim i na nekoliko trenutaka gubim svijest, ali sam na nogama”, naveo je Ivanović, dodajući da je potom osjetio udarce po leđima i zadnjoj loži.

Kako se sjeća, policajci su mu rekli da uđe u autobus, što je poslušao, a potom ga je jedan od njih pozvao da izađe iz autobusa i uz to ga opsovao.

“Prišao sam im i počeli su da me udaraju po bubrezima i leđima. Osjetio sam udarac čizmom ispod oka. Neko od policajaca je rekao prekinite, ubićete ga, i prekinuli su, ustao sam, dvojica su me dovela do autobusa. Tada me neko udario pendrekom po kičmi, ubacili su me u autobus. Na kilometar od bolnice u Podgorici rekao sam da stane autobus i otišao da mi ukažu pomoć. U autobusu sam nekoliko puta povraćao i gubio svijest”, naveo je Ivanović u odbrani.

Kazao je i da se od kada je u pritvoru konstantno nalazi u zatvorskoj bolnici, da redovno uzima terapiju, kao i da nije snimio sve povrede jer mora na dodatna snimanja.

Svjedok oštećeni Ljubiša Vuković, pripadnik interventne jedinice, kazao je pri kraju utakmice “uletjelo 10-15 navijača koji su probili zaštitarsku službu i došli do policije”.

“U predjelu potiljka dobio sam četiri-pet udaraca, i vidio Ivanovića koji je ponovo pokušao da me udari. Ivanović se potom bacio na Delibašića, oborio ga na atletsku stazu i glavom udarao u zaštitni prsluk”, kazao je Vuković.

Drugi svjedok oštećeni Ratko Delibašić dodao je da ga je optuženi Ivanović udario palicom po butinama. Na kraju ročišta branilac optuženog, advokat Srđan Lješković tražio je da se dostavi kompletan snimak od trenutka kada je Ivanović preskočio ogradu do njegovog izlaska sa stadiona, ali urađen po frejmovima, kao i da pokrene krivični postupak protiv lica koje je jednom portalu dostavilo snimak.

Sud je to prihvatio uz naredbu da vještačenje medicinske dokumentacije uradi vještak medicinske struke Miodrag Šoć kako bi se vidjelo kakvog je zdravstvenog stanja Ivanović i da li može da se liječi u ZIKS-u.

Naredno ročište zakazano je za 5. jun.

45

avatar
1000
30
15
0
 
34
Ladno pivoBudimo realniPravi građaninNiksicdjuradj
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ladno pivo
Gost
Ladno pivo

Sta je ono? Kometa! Ne! Avion!? Ne, to je Supermen Caka!!! Brao kralje

Niksic
Gost
Niksic

Ovakve ne treba pustat iz spuza!!!

djuradj
Gost
djuradj

…nemaju navijaci pravo da ulaze na teren…nemas ti pravo da napadas policajca…cekam presudu, da cujem koliko ce drzava zastiti napadnutog policajca…sreca pa postoji snimak njegovog napada…

Berane
Gost
Berane

Sreca pa na Vlajka nisi naletio 😀 😀 😀

bunja
Gost
bunja

ne pamtim slučaj da je neko u CG , kada je očigledno pritisnut dokazima, priznao krivicu i prihvatio odgovornost…sta je to u pitanju, o cemu se radi?? da li ih advokati nagovaraju…

bunja
Gost
bunja

Čaka kao i svaki srbin priča istinu. Nije istinit onaj snimak, ne…

mojsilović
Gost
mojsilović

Ako je ono policajac i mogne da potrči 50 metara neka Čaka robija. Svakome svoje.

Goran
Gost
Goran

Pogledao sam snimak kako je “lagano” zakačio policajca. Nekako mi žao , tačno se vidi da je htio da ga pomazi ali poletila mu ruka 🙂

Ja sam to
Gost
Ja sam to

Pa usput zakačio policajca😫

The Vojvoda
Gost
The Vojvoda

Mjenjaj dilera, HITNO.
Ima snimak pobogu covjece sto je sa tobom.

Miško CG
Gost
Miško CG

Dajte molim Vas sklonite ovoga tipa iz novina. Ne slavite ga kao heroja to niti je lepo a ni pametno, njemu je očigledno mesto negdje drugo.

Hart
Gost
Hart

Ovo su situacije dje svaki ucesnik u tuci prica kako je dobio mnogo vise batina nego je zadao. Na ulicu su price potpuno suprotne.

Gannes
Gost
Gannes

Ovaj Miodrag Šoć je baš pouzdan. Sjeća se javnost bruke koju je uradio na suđenju za ,,državni udar” kada je maltretirao i ponižavao ženu od 70 godina

ooo
Gost
ooo

Koju zenu, teroristkinju?

Energija
Gost
Energija

Ko bi ovaj Caka?

Marinko
Gost
Marinko

Izdrzi Caka!

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Izdrži čaka !
Jedno 5 godina !

Send this to a friend