Hronika ADVOKAT SE ŽALIO NA ODREĐIVANJE ZATVORSKE KAZNE VOĐI VARVARA

Čaka traži ukidanje presude i novo suđenje

Aleksandar Čaka Ivanović

Advokat Srđan Lješković juče je predao žalbu na prvostepenu presudu vođi navijačke grupe “varvari” Aleksandru Čaki Ivanoviću, koji je osuđen na godinu zatvora zbog napada na službenika policije u Nikšiću nakon fudbalske utakmice Sutjeska-Budućnost, piše Dan.

Presudu je u Osnovnom sudu u Nikšiću izrekla sudija Vesna Kovačević, koja je u obrazloženju navela da je tokom postupka nesumnjivo dokazano da je Ivanović izvršio krivično djelo koje mu je stavljeno teret i to na način, na mjestu i u vrijeme kako je to opisano u optužnici.

Pored toga što traži ukidanje ove presude i vraćanje suđenja na ponovni postupak, Lješković je u žalbi ukazao da je presuda donijeta uz bitnu povredu odredaba krivičnog postupka i pogrešno utvrđeno činjenično stanje.

“Prvostepeni sud je suvoparno i pravno nemilosrdno donio prvostepenu presudu. Naime, pobijana presuda donesena je na osnovu saslušanja pripadnika policije i uvida u video-zapise i fotografije sačinjene od strane policijskih službenika Uprave policije CB Nikšić, uz odbijanje za provođenje bilo kojeg predloženog dokaza od strane odbrane,a koji idu u pri log okrivljenom”, piše u žalbi.

Lješković podsjeća da na video-snimku nedostaje 10 sekundi snimljenog materijala, što vidi kao namjeru izbjegavanja odgovornosti za neprofesionalno postupanje.

On je istakao da je jedini prihvaćeni predlog odbrane, koji je i proveden u postupku, vještačenje medicinske dokumentacije navodnih povreda oštećenog policajca, pri čemu je utvrđeno da nikakvih povreda zapravo nije ni bilo, na osnovu čega je tužilac morao precizirati optužni predlog.

“Sva lica koja su predložena kao svjedoci od strane odbrane radi donošenja nepristrasne odluke, a to su direktni svjedoci događaja, kao i lica koja mogu posvjedočiti o neposrednom ponašanju pripadnika policije prije samog krivičnog djela stavljenog na teret AleksandruIvanoviću, među kojima je i trener igrača Budućnosti Branko Brnović, odbijeni su, a neki predlozi nijesu ni zapisnički konstatovani. Ovakvim postupanjem prvostepenog suda mom branjeniku su flagrantno povrijeđena ljudska prava garantovana Ustavom Crne Gore i Evropskom konvencijom o zaštiti ljudskih prava”, ukazao je Lješković.

On je predložio da podgorički Viši sud ukine presudu nikšićkog Osnovnog suda i predmet vrati na ponovno suđenje.

36

avatar
1000
20
16
0
 
31
KaziragimojsilovićBudimo realniHerceg NoviKio
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kaziragi
Gost
Kaziragi

Caka priznaj da navijas za Cukaricki i pustice te. nagodi se

Herceg Novi
Gost
Herceg Novi

E o kome vi pišete, kao da pošteni narod interesuje ovaj slučaj

Kio
Gost
Kio

Ako je ovaj Caka jos na aerodrom ne znam sto mu ovo treba izgubice onakav posao

PG-081
Gost
PG-081

SLOBODA ZA ČAKU!!!

veki
Gost
veki

žuri mu se na posao i uželio se ženi i djeci. JADO ništa od toga nema samo presudu

mojsilović
Gost
mojsilović

Onda naiđe mlađan Ban i lupi koji šamar uniformisanom licu a Vi Gospodo Ivanoviću i Milačiću robijajte.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Бан је осветио Чаку.

mojsilović
Gost
mojsilović

Osvetiće Ban i Milačića ja u to ne sumnjam. Ban je faca prava.

eko
Gost
eko

Ma TITO je bio CAR.Ovakvi likovi u njegovo vrijeme su čistili oko stadiona prije i nakon utakmica…i to bez nadoknade….

Perun
Gost
Perun

Ja bih da se raspiše referendum oko puštanja dotičnog. Veoma bitno pitanje za stabilnost u regionu.

Svjefol
Gost
Svjefol

Nova presuda, duplo veca kazna. Pa ce se ulicari nauciti civilizovanosti i poceti voditi racuna o ponasanju

🇲🇽 EL_Gordo
Gost
🇲🇽 EL_Gordo

Iskoci cojek da pomogne momcicima i na kraj on u zatvor jer ga je napala Milova paravojska…Pa ovo nije bilo u Staljinovo doba…

max
Gost
max

Ajde ne mnlati

🇲🇽 EL_Gordo
Gost
🇲🇽 EL_Gordo

Na moj se klati

Zivio kralju
Gost
Zivio kralju

Bice samo razdvajao? 😂😂
E da je ovo u Moskvu bilo, dobio bi da se ne moze oporavit godinu od batina i 10god zatvora! Jer Putin je demokrata

🇲🇽 EL_Gordo
Gost
🇲🇽 EL_Gordo

Putinu se sve prasta to je drugo

Bole
Gost
Bole

Nije mi jasno sto se trosi vrijeme, a bogami i pare na te zalbe. Sta nije jasno? U toku nereda je momak uskocio na teren, sto zna da ne smije da radi. Dobio je malo batina jer je mislio da je jaci od policije. Sad treba svi da gubimo vrijeme razglabajuci o tome je li dobio 2 pendreka vise no… Više »

Bal
Gost
Bal

Nadam se da nikad necu doci u ruke crnogorskog (ne)pravosudja…Da mi oni odrape kaznu zatvorsku dok ovi 30godina cerupaju ovu nasu lijepu drzavu…i svi sretni i zadovoljni

Golden boj
Gost
Golden boj

Nisu policajci nista precerali no su ga po zasluzi kaznili, i sad svi krivi jedino caka nevinasce. Obakvima treba zabranit ulazak na sve stadione dok je ziv a pita bi ga da je u njegovu srbiju napa zandarmeriju nebi ga sadtavili svi doktori ovoga svijeta. Ja bih ga tuka dje ga god sretnem da sam policija jer zbog njega i… Više »

Bez pobjede
Gost
Bez pobjede

Prestao sam da citam kod zasluzene policijske kazne. Ne postoji takva kazna u zakonu. A ako sprovodioci zakona ne postuju zakon, onda su obicni diletanti kao i Caka.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Чака научи да полицајца не смијеш гурати, ударати песницом или ногом. Смијеш му једино опалити шамар и то ако си близу аеродрома. За сад толико док се ДПС спонзори не изборе за још коју локацију и још који начин.

Bal
Gost
Bal

Odlicno zapazanje…Upravo tako.Zato bandi ne treba dozvoliti da ti sude.Begajte ljudi odavde dok mozete.Ovo je postalo neizdrzivo.

Nemam rijeci
Gost
Nemam rijeci

Potpuno se slažem sa obojicom… MOLIM VAS IDITE OBOJE I NE VRAĆAJTE SE VIŠE.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Ево реци ми ђе да идем и дај ми добар разлог и можда ти услишим жељу.

Da, da...
Gost
Da, da...

Apsolutno sam protiv navijača poput Čake i ovu kaznu je potpuno zaslužio. Međutim, za ono što su mu krvnički i divljački uradili, policajci bi morali biti osuđeni makar petostruko više.

Send this to a friend