Hronika

CARM: U petak bila još jedna masovna tuča uz upotrebu hladnog oružja

Fotografija zabilježena nakon masovne tuče u petak 19.02.

Nakon masovne tuče koja se sinoć dogodila u dvorištu podgoričke osnovne škole “Milorad Musa Burzan“ u kojoj je jedan devetnaestogodišnjak ranjen nožem, Centar za afirmaciju i razvoj mladih navodi da se u petak 19. februara dogodila još jedna masovna tuča uz upotrebu hladnog oružja čiji su učesnici bili maloljetnici uzrasta od 10 do 12 godina.

U masovnoj tuči u Podgorici mladić uboden nožem

“Riječ je o učenicima OŠ “Milorad Musa Burzan“ i OŠ”Vuk Karadžić“. Tokom spomenutog događaja maloljetna lica koristila su noževe i drugo hladno oružje. Slučaj je prijavljen policiji, a brojna maloljetna lica nakon događaja odvedena su svojim kućama uz pratnju policije. Tokom ovog događaja niko od učesnika nije povrijeđen”, navodi CARM.

Osim toga, nedavno je Crnu Goru potresao slučaj vršnjačkog nasilja u Baru što, ističu u ovoj NVO, govori da je ova društvena anomalija široko rasprostranjena.

Centar za afirmaciju i razvoj mladih i ranije je zauzeo stav da blaga kaznena politika ohraburuje nasilnike da vrše nasilje, a da nedovoljno djelovanja u okviru vaspitno-obrazovnog sistema dodatno doprinosi veoma niskom nivou svijesti kod mladih kada je riječ o vršnjačkom nasilju.

“Niz je i faktora koji podstiču nasilnike da vrše nasilje. Pored porodičnih faktora koji u velikoj mjeri utiču na ponašanje adolescenata u odnosima sa vršnjacima veliku ulogu igra i uticaj okruženja i svega onoga što se u tom okruženju događa. Sve to neophodno je sagledati sa psihološkog i sociološkog ugla”, navode oni.

Pozivaju Upravu policije da u narednom periodu u fokusu njenih službenika budu dvorišta osnovnih i srednjih škola, koja su nerijetko epicentar vršnjačkih tuča i vandalizma.

Takođe, pozivaju sve roditelje da dodatno obrate pažnju i svoju djecu usmjere ka mirnom rješavanju problema.

8

avatar
1000
7
1
0
 
8
VelimirGrseMifaASMachaPrč
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Velimir
Gost
Velimir

Gledaju djeca video igrice,psovke,tuce,a I od pojedinih roditelja dosta toga nauce!
Posebno ovi veliko mozgovi puni sebe sto bi zapalili ovu zemlju..

Grse
Gost
Grse

E cus tuca uzrast 10-12 godina…

Mifa
Gost
Mifa

đe ga je dritan abazović zadužen za bezbjednost da zaustavi ovo….. NEMA KAD OD LOPOVLUKA :)))))))))))

ASMacha
Gost
ASMacha

Sad pocinju poljoprivredni radovi. Maloljetne delikvente sve pohapsit i na plantaze poslat da rezu lozu i okopavaju.
Kako im nam ne bi padalo da se mlate, no bi se hvatali toploga jastuka.

Jovana
Gost
Jovana

Kakva katastrofa! Vlasti nesposobne skorz

Viktor
Gost
Viktor

Nekad je bilo nesto sto je zvalo maloljetnicka delikvencija, pa te sudija osudi na maloljetnicki zatvor, pa te vaspitaci pod Ljubovic dovedu u red. Sad niko ne kaznjava maloljetnike pa oni cudo cine i mali im je posa. E kad pocnete opet da ih saljete upopravni dom, vidjecete kako ce stvari poceti da se dovode u red.

Prč
Gost
Prč

Nema doma koji te moze popraviti ako te ne poprave oni doma.domovi za maloljetnw delikvente su u preko 70 posto slučajeva samo odskocna daska za jos teza djela.provjereno.vecinom su to povratnici kasnije.toga ce uvjek boti samo treba da bude u prihvatljivoj mjeri.a to jedino moze da rijesi cjelokupno drustvo a ne institucije poput popravnih domova,jer oni ne popravljaju,na zalost

istina
Gost
istina

Bas fina desavanja u zemlji…u skladu sa ljudima koji je vode.

Send this to a friend