Hronika

CdM tačno citirao Britansku ambasadu

Portal CdM tačno je objavio informaciju iz Ambasade Velike Britanije u Crnpj Gori koja nije demantovala ni svoj odgovor ni pisanje medija kako je to danas objavio portal FOS.

Britanska ambasada je, u petak, na pitanje CdM-a da li postoji sporazum o izručenju državljana te države Croj Gori, a u svijetlu aktuelnih dešavanja vezanih za bjegunca Duška Kneževića, odgovorila da se izručenje obavlja u skladu sa Evropskom konvencijom o ekstradiciji, čije su potpisnice obije države.

“Ujedinjeno Kraljevstvo i Crna Gora su potpisnice Evropske konvencije o ekstradiciji, čime se omogućuje izručenje između naših dviju zemalja”, rečeno je CdM-u u Ambasadi Velike Britanije u Podgorici.

<<<Nema prepreka da Knežević bude izručen Crnoj Gori<<<

Iz Ambasade je CdM-u proslijeđen i link koji dodatno potvrđuje da su dvije države potpisnice Konvencije i kako teče postupak izručenja.

Kao potvrdu istinitosti pisanja CdM-a objavljujmo e-mail prepisku našeg portala i Ambasade Velike Britanije.

Crnogorski portal FOS medija danas je pokušao da demantuje pisanje CdM-a izvlačeći iz konteksta odgovora koje su oni dobili iz britanske Ambasade, objavili tekst pod naslovom “Britanska ambasada za FOS: Izručenje Duška Kneževića nismo komentarisali”.

Aleksandra Obradović

83 Komentara na "CdM tačno citirao Britansku ambasadu"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend