Hronika

Cetinjaninu 21 godina zatvora zbog šverca kokaina u Engleskoj

Ilustracija

Cetinjanin Ivan Nikolić (56) osuđen je na 21 godinu zatvora zbog šverca kokaina širom sjeveroistočne Engleske. Osim njega, na istu kaznu zatvora osuđen je i Dejvid Glojni, dok je Entoni Svini dobio deset godina robije, a Benjamin Kejhil pet godina i tri mjeseca, piše Dan.

Presuda im je izrečena u Engleskoj početkom maja. Oni su, prema pisanju tamošnjih medija, pripandici takozvane „North East drugs” bande. Njihov saradnik navodno je bila i jedna žena koja je dozvolila da se droga čuva u njenoj kući. Njoj je izrečena kazna od tri i po godine zatvora.

Policajci su naveli da su počeli da prate operaciju nakon što je u avgustu 2015. godine na dokovima Tilburi zaplijenjen brodski kontejner sa kokainom vrijednim dva miliona funti.

Kao glavni organizator šverca označen je Glojni. Kako je policija saopštila nakon hapšenja, on je organizovao pošiljku iz Brazila uz pomoć Nikolića.

Cetinjanin je uhapšen u Atini kada je pokušao da se ukrca na avion za Ukrajinu.

Svini i Kejhil trebalo je da preuzmu pošiljku, ali ih je obezbjeđenje primijetilo i privelo. Nakon toga, došlo je do raskola u kriminalnoj grupi kada je Kejhil učestvovao u krađi 27 kilograma kokaina iz skladišta. Napala su ga dvojica saradnika, a on je pobjegao u policijsku stanicu sa automobilom u kojem su bila dva kilograma ove droge. Istražitelji su slučaj odmah povezali sa prethodnom zaplenom kokaina na pristaništu Tilburi.

Svini, koji je napustio Veliku Britaniju, uhvaćen je u Španiji i uhapšen u oktobru 2019. godine.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
ZabjeloCrnogorski orao
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zabjelo
Gost
Zabjelo

Aooo mnogo,sto je to

Crnogorski orao
Gost
Crnogorski orao

Cetinjanin kazete?

Send this to a friend