Hronika

CGES: Žabljačanin prijetio izvršnom direktoru i zaposlenima

Crnogorski elektrprenosni sistem tvrdi da je Milorad Nikitović sa Žabljaka danas prijetio izvršnom direktoru te kompanije i njegovoj porodici, kao i zaposlenima u CGES-u, za šta postoje dokazi koji su predočeni Upravi policije koja je obaviještena o incidentu.

Naime, kako kažu u CGES-u, Nikitović je došao u kompaniju u ranim jutarnjim časovima i zatražio prijem kod izvršnog direktora nakon čega ga je radnik obezbjeđenja obavijestio da sastanak sa izvršnim direktorom nije zakazan.

“Na njegovo uporno insistiranje da bude ipak primljen, i pored objašnjenja koje mu je dato, izvršni direktor je organizovao prijem kod glavnog koordinatora Projekta povezivanja elektroenergetskih sistema Crne Gore i Italije i pravnika zaduženog za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa u slučaju Nikitović, jer se od 2016. godine pred Upravom za nekretnine P.J.- Žabljak vodi postupak eksproprijacije, odnosno nadoknade štete zemljišta na Žabljaku, koje je u vlasništvu porodice Nikitović. U skladu sa važećim zakonima, postupak pred nadležnim organima je rezultirao izradom više nalaza vještaka, koji je trebalo da bude predmet usmene rasprave, koja je zakazana pred Upravom za nekretnine P.J.-Žabljak”, objašnjavaju u CGES-u.

U cilju rješavanja ovog predmeta, predstavnici CGES-a su više puta primali na razgovor Nikitovića i na takav odgovoran način ga upoznali o postupku i načinu rješavanja ovog predmeta.

“Nikitović je, međutim, tražio prijem i kod izvršnog direktora CGES-a i pored činjenice da je bio maksimalno informisan o tome da će postupak, koji je vođen u skladu sa zakonima države Crne Gore, dobiti svoj epilog na zakazanoj rapravi. I to nije bilo dovoljno obrazloženje za Nikitovića, pa je i dalje insistirao na prijemu, upućujući prijetnje kako izvršnom direktoru i njegovoj porodici, tako i zaposlenima u CGES-u, za šta postoje materijalni dokazi koji su predočeni Upravi policije koja je obaviještena o incidentu”, navode u CGES-u.

Napominju da je CGES od početka realizacije ovog veoma značajnog infrastrukturnog projekta  za Crnu Goru i šire, do danas riješio više od 98 odsto imovinsko-pravnih odnosa za cijelu trasu dalekovoda koji se prostire od Lastve do Pljevalja, dužine 168 kilometara.

“Taj podatak dovoljno govori o odgovornosti CGES-a prema vlasnicima zemljišta, sa kojima je naša kompanija, na obostrano zadovoljstvo, potpisala rješenja. Na samom kraju konačne realizacije ovog nimalo lakog posla, pojavili su se izolovani slučajevi, gdje se vlasnici zemljišta CGES-u obraćaju sa zahtjevima koji su i tada i sad neprihvatljivi. Među njima je i Nikitović, koji je tražio da CGES-ova obaveza bude isplata potencijalne štete na zemljištu kuda prolazi 400 kV dalekovod u iznosu od nemogućih 40 eura po metru kvadratnom na Žabljaku. CGES je do sada sve postupke sprovodio u skladu sa važećim zakonima, tako da će i ovaj postupak sprovesti na isti način i nakon zvaničnih validnih nalaza vještaka, koji su ujedno jedino mjerodavni za realizaciju ovog predmeta, ponuditi rješenje Nikitoviću”, poručuju oni.

Crnogorski elektroprenosni sitem je, ističu, uvijek vodio računa da sve svoje investicije i troškove koji proizilaze iz istih, kontroliše na najbolji način, kako se ne bi reflektovalo na povećanje tarifa za krajnjeg potrošača el.energije u Crnoj Gori.

“I na kraju, na ovaj način i sa ovakvim postupanjem nadležnih organa u Crnoj Gori, dokazuje se da nijedna institucija, pa ni građanin, nije iznad zakona Crne Gore”, zaključuju u CGES-u.

14 Komentara na "CGES: Žabljačanin prijetio izvršnom direktoru i zaposlenima"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend