Hronika

Čije je pare prao Duško Knežević

Duško Knežević

Prema pouzdanim informacijama Dnevnih novina, poslovanje Duška Kneževića u Crnoj Gori, i tragovi novca putem E-Commerce servisa, već duži period su u fokusu ne samo naših istražnih organa, već i međunarodnih.

Pokušajima da se prikaže kao žrtva ličnih nesuglasica i da priču prebaci na politički teren, Knežević prikriva činjenice da su njegovi problemi sa istražnim organima počeli sumnjom u pranje novca, koje je za rezultat imala to da je Specijalno državno tužilaštvo predložilo blokiranje novčanih sredstava u iznosu od 62.761.813,00 eura zatečenih na računima okrivljenih rezidentnih pravnih lica. A kako su rezidentna pravna lica čija su sredstva blokirana registrovani u Velikoj Britaniji, Izraelu, Italiji, Francuskoj, Češkoj, Bugarskoj, Poljskoj, Holandiji, Malti, Gibraltaru, Madagaskaru, Britanskim djevičanskim ostrvima, Kipru, Maršalskim ostrvima, to su i logičnije tvrdnje da su ti tokovi novca u fokusu i međunarodnih organa koji se bave pranjem novca.

U tom pravcu idu i tvrdnje da se Knežević ne krije samo od državnih organa Crne Gore, već i od onih kojima je obećao da će njihov novac posredstvom E-Commerce servisa ući u legalne tokove. Sada su ta sredstva blokirana, a Knežević ne samo da ih nije oprao, nego su njihovi milioni zarobljeni.

Prema pouzdanim informacijama, Knežević je u problem da objasni kada će i kako ta sredstva biti vraćena. Posebno pitanje je ko su njegovi klijenti kojima je prao novac i kako su ga stekli, što sve još više otežava poziciju Kneževića.

Specijalno državno tužilaštvo sprovodi istragu protiv 79 fizičkih i 95 pravnih lica zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije, pranje novca i utaja poreza i doprinosa. Istraga se odnosi na pravne poslove realizaciju novčanih transakcija putem E-Commerce servisa.

Po navodima SDT-a, postoji osnovana sumnja da su 148 rezidentnih pravnih lica evidentirani kao korisnici E-Commerce servisa kod Atlas Banke, a da je od 2011-2018. godine bilo prijavljeno 606 web sajtova-kao internet prodajnih mjesta.

SDT osnovano sumnja da se u periodu od 2011-2018. godine promet korisnika E-commerc servisa-rezidentnih trgovaca odvijao preko njihovih web sajtova i računa i partija tih računa. SDT je predložilo blokiranje novčanih sredstava u iznosu od 62.761.813,00 eura koja su zatečena na računima okrivljenih rezidentnih pravnih lica, kako bi se spriječile dalje, a nepopravljive posljedice po budžetska sredstva Crne Gore.

Država je izgubila oko 60 miliona eura poreza. Atlas banka je preko E-comerca imala profit od 800 miliona eura, a ostale banke koje koriste E-comerce samo oko pet miliona eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mikica
Gost
Mikica

Teško je Kneževiću kad razbacuješ i trošiš tuđe pare, jer para vara. Pa kad vidiš kako si brzo sve potrošio, a nemaš da vrneš, a nemaš više ni da se razbacuješ onda muka. Bjež, napadaj druge, vataj se za slamku. Nisi ti za bankara, to je poso za odgovorne ljude.

Ljuta
Gost
Ljuta

Eto sa milijarde palo na 1.5milion a konsolidacija uspješno

EL_Gordo
Gost
EL_Gordo

E Dule Dule, cio zivot si oko paruljina, ne znas sto ces pa si poceo da ih peres i to na ruke…

Omegle
Gost
Omegle

Još da poneki državni tužioci nauče da uključe računar pa da počnemo. Ali ne smiju, rekli su im da unutra ima struje!

1000 miliona de
Gost
1000 miliona de

Znaši kako se ulazi u svajcarsku banke preko kompjutera to moja majka otprilike zna kad uđeš daješ im broj telefona i oni ti šalju kod na broj telefona koji moraš da ukucaš za nekoliko minuta ili propada pa opet jovo na novo.

1000 miliona de
Gost
1000 miliona de

Ima jedan problem što u crnu goru ne postoji banka kao u inostranstvo da ti na milion eura daju tri posto kamate to je 30 000 eura. I zato se banke u crnu goru bogate samo se krediti uzimaju. A banka kamate ne daje. Recimo ja na jedan račun imam 140 000 eura pošto nije velika svota novca mene su… Više »

1000 miliona de
Gost
1000 miliona de

Može da ima osamsto miliona eura profit.instalirao sam neki program uni kredit banke u njoj je vrijednosti nešto malo više od 55 000 miliona eura. Imaju exspoziture u bosnu i hercegovinu i srbiju između ostalog. Tako da je osamsto miliona moguće.

EL_Gordo
Gost
EL_Gordo

Moje nije !

kklmlč
Gost
kklmlč

800 miliona profita. Svaka mu čast!!!
P.S.
Mozda bi novinar ponekad trebalo i da procita tekst koji napise, i da pri tom ne konzumira opojna sredstva.

Bokelj
Gost
Bokelj

A ne moze kad on pise samo sto mu kazu. Nije tu da razmislja.

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Zasto nista ne pisete sto objavi Knezevic – vi niste za CG vi ste protiv nje kad sve krijete od javnosti!
Knezevic je danas u masinu ubacio ivana ramadu brajovica!

DUKLJA
Gost
DUKLJA

Ovdje je situacija više nego jasna,samo treba pustiti Specijalno državno tužilaštvo da sprovode istragu u svim segmentima.A kako su rezidentna pravna lica čija su sredstva blokirana registrovani u Velikoj Britaniji, Izraelu, Italiji, Francuskoj, Češkoj, Bugarskoj, Poljskoj, Holandiji, Malti, Gibraltaru, Madagaskaru, Britanskim djevičanskim ostrvima, Kipru, Maršalskim ostrvima,ne ostavlja prostoraSpecijalnom državnom tužiocu sve i da hoće,da zataška bilo koji detalj u ovom… Više »

crnogorac
Gost
crnogorac

Narodne pare! Čije drugo?

Avro
Gost
Avro

Ja mislio da u veš mašini operem penziju od 230€,pa mi nešto bi žao. Odustao. Oprao ručno!

Neko to ovamo
Gost
Neko to ovamo

Milove kako glupo pitanje

Nenad
Gost
Nenad

E kukavno nezavisno novinarstvo..

Send this to a friend