Hronika

Ciljanim potragama u Srbiji uhapšena dva državljanina Crne Gore

Ilustracija

Tokom avgusta i septembra 2023. godine, od strane partnerske službe za ciljane potrage MUP-a Republike Srbije, uhapšena su D.Ć. (41) i E.Đ. (27) državljani Crne Gore, saopšteno je iz Uprave policije.

“Sprovodeći aktivnosti u okviru međunarodnih ciljanih potraga i razmjenom operativnih saznanja kroz međunarodnu operativnu policijsku saradnju između Crne Gore i Republike Srbije, tokom avgusta i septembra 2023. godine, od strane partnerske službe za ciljane potrage MUP-a Republike Srbije, locirana su i lišena slobode dva lica. Dakle, slobode su lišeni D.Ć. (41), te E.Đ. (27), oba državljani Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Kako su saopštili iz Uprave policije, za D.Ć je raspisana međunarodna potjernica na osnovu naredbe Višeg suda u Bijelom Polju, radi obezbeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

“Lice E.Đ. se potraživalo na međunarodnom nivou takođe, a na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici, radi obezbeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi zbog sumnje da je u saizvršilaštvu počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, navode iz Uprave policije.

Send this to a friend