Hronika UPRAVA POLICIJE

Članovi Tužilačkog savjeta nijesu u opasnosti

Uprava policije nije imala saznanja da je članovima Tužilačkog savjeta ugrožena bezbjednost, na šta je ukazao čelnik tog tijela Ivica Stanković. Vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković tražio je od direktora Uprave policije Veselina Veljovića da se razmotri potreba procjene bezbjednosti članova Tužilačkog savjeta i njihove eventualne zaštite zbog navoda koje je iznio direktor Atlas grupe Duško Knežević, piše Dan.

Iz Vrhovnog državnog tužilaštva tada su saopštili da je poziv Stankovića uslijedio nakon poruka koje je putem socijalnih mreža članovima Tužilačkog savjeta uputila osoba koje se nalazi u bjekstvu od nadležnih državnih organa Crne Gore.

U porukama se, kako je objavljeno na sajtu tužilaštva, navodi da “dobro razmisle prije nego podignu ruke za Stankovića u ponedjeljak, i da misle na svoje porodice i posledice koje mogu imati kada mafija preuzme potpunu kontrolu”.

Iz Uprave policije Danu je saopšteno da nije utvrđeno postojanje opasnosti na koju je Stanković ukazao.

“Vrhovni državni tužilac se obratio Upravi policije uoči i povodom održavanja sjednice Tužilačkog savjeta sa pozivom da se razmotri potreba procjene bezbjednosti i eventualne zaštite članova Tužilačkog savjeta, a povodom sadržaja koji je objavljen od strane Duška Kneževića na društvenim mrežama. Službenici Uprave policije nijesu raspolagali saznanjima koja bi potvrđivala da postoji ugroženost lične ili imovinske sigurnosti članova Tužilačkog savjeta. Sjednica Tužilačkog savjeta održana je u objektu koji je bio redovno obezbijeđen od strane policijskih službenika”, navodi se u odgovorima koji su redakciji Dana dostavljeni na osnovu zahtjeva o slobodnom pristupu informacijama, a koje je potpisao pomoćnik direktora policije Dragan Blagojević.

Knežević je spornu poruku objavio prije održavanja sjednice na kojoj je članovi trebalo da odluče o predlogu da Stanković po isteku mandata bude v.d. vrhovnog državnog tužioca. Jedan glas više bio je na strani Stakovića, pa je ostao na funkciji.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
vekiMilojkacrnogoracMilicajac
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
veki
Gost
veki

i da jeste nimalo mi nije žao, jer nećete da izjavite koliko koji košta

Milojka
Gost
Milojka

Od 45.e ni jedmom tužiocu ni dlaka sa glave. Znači da rade pošteno, profesionalno i odgovorno.

crnogorac
Gost
crnogorac

Zašto bi bili u opasnosti? Pošteni ih neće dirati a “ostalima” nijesu na meti.

Milicajac
Gost
Milicajac

Nemas cega da se plasis kad nema ni udaljene sumnje da si bio u bilo kakvim prljavim kombinacijama !

Send this to a friend