Hronika

Čoleviću 27 mjeseci zatvora zbog pokušaja ubistva Šćepanovića

Presudom Višeg suda u Podgorici, koja je donijeta na osnovu sporazuma o priznanju krivice, Branislav Čolević osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i tri mjeseca zbog izvršenja krivičnog djela ubistvo na mah u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja, pišu Dnevne novine.

Optužnicom VDT-a Branislav Čolević tereti se da je 20. aprila 2020. godine u Ulici II crnogorskog bataljona u podgoričkom naselju Zagorič upotrebom vatrenog oružja iz vozila nanio teške tjelesne povrede Aleksandru Šćepanoviću.

Čolević se tereti za krivično djelo ubistvo na mah u pokušaju, u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

On i Šćepanovići su se, kako se navodi u optužnici, mimoišli kritičnog dana u vožnji, nakon čega je osumnjičeni okrenuo automobil i nadomak Vezirovog mosta otvorio vatru u pravcu oštećenih.

Čolević je prilikom preticanja automobila kojim je upravljao Aleksandar Šćepanović ispalio nekoliko metaka i ranio ga.

Šćepanovićev sin, koji je bio na mjestu suvozača, nije pogođen u pucnjavi.

Sin je Šćepanovića prevezao do Hitne pomoći, gdje su ljekari konstatovali ranu od vatrenog oružja u predjelu noge. Uprkos tvrdnjama Šćepanovića da je sam sebe povrijedio, ljekari su ipak alarmirali policiju.

Čolević i Šćepanović se u policijskim evidencijama vode kao bezbjednosno interesantne osobe.

Šćepanović je hapšen u martu 2018. zbog zelenašenja, a u decembru iste godine bačena je bomba u dvorište njegove kuće u podgoričkom naselju Tološi.

U eksploziji nije bilo povrijeđenih, a pričinjena je manja materijalna šteta.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Zeljko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zeljko
Gost
Zeljko

Dvije godine za pokusaj ubistva bez nekog velikog razloga .Da batali sudjenje sudija.

Send this to a friend