Hronika

Crna Gora izručila dvije osobe BiH i Rusiji

Ilustracija

Podgorički Interpol izručio je državljanina Srbije Š.K. i Rusa M.K. (27) koje su potraživale njihove sarajevske i moskovske kolege zbog krivičnih djela počinjenih u Bosni i Hercegovini i Rusiji, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako navode iz policije, Š.K. iz Tutina se potraživao po potjernici Interpola Sarajevo, zbog  sumnje da je počinio prevaru u privrednom poslovanju.

“Š.K. je prethodno uhapšen na našoj teritoriji, nakon čega je priveden nadležnom sudiji za istragu koji mu je odredio ekstradiconi pritvor u kojem se nalazio do ekstradicije odnosno navedenog datuma”, dodaju iz policije.

Takođe, na podgoričkom aerodromu prilikom ulaska u našu državu, uhapšen je Rus M.K. Njega Interpol Moskva potražuje zbog sumnje da je počinio iznudu.

On je, kako se sumnja, 21. aprila prošle godine, u Moskvi sa svojim saučesnikom iznudio imovinu i novac u iznosu od 30 miliona rubalja od oštećenog, uz prethodne prijetnje i upotrebu sile.

“Za M.K. je sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odredio ekstradicioni pritvor. Slijedi komunikacija nadležnih organa dvije države radi ekstradicije ovog lica Ruskoj Federaciji”, naveli su iz policije.

A.G.

Send this to a friend