Hronika

Crna Gora njeguje svoje različitosti kao jedno od najvećih bogatstava

Berane

Crna Gora njeguje svoje različitosti kao jedno od najvećih bogatstava, saopštilo je danas Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, reagujući na kršenja osnovnih ljudskih prava i sloboda kojima, kako su kazali, svjedočimo posljednjih dana u Beranama.

<<<Aveti devedesetih: Šta će Hrvat u Beranama<<<

<<<Tužilaštvo sumnjiči trojicu osnovaca iz Berana da su seksualno zlostavljali djevojčicu<<<

Taj resor još jednom je apelovao na javnost, podsjetivši na vrijednost uživanja ljudskih prava i sloboda, kao i na neophodnost postupanja nadležnih institucija u slučaju ugrožavanja i kršenja istih.

“Ministarstvo za ljudska i manjinska prava najoštrije osuđuje svaki vid kršenja ljudskih prava i sloboda po bilo kom osnovu”, istakli su u saopštenju.

Kako su nagasili, o poštovanju i uživanju ljudskih prava svi treba da učimo.

“Preventivno djelovanje je najvažniji korak u sprječavanju i suzbijanju svakog oblika nasilja i njegovih teških oblika i manifestacije. Stoga apelujemo na sve da u procesu vaspitanja i obrazovanja ukazuju na poštovanje ljudskih prava i moralnih vrijednosti, na štetnost negativnih pojava koja mogu doprinijeti urušavanju dostojanstva ličnosti”, poručuju iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CiNick
Gost
CiNick

Bolje bi bilo da njeguje istosti, da njeguje zsjednistvo, da insistira na onome sto povezuje ljude, da promoviše zajednicke interese, jer to su temelji države. Da je do različitosti drzava bi se brzo razpala. One postoje i bez držsve, ona ih nije stvorila, pa ih ne treba ni njegovat, dobro im je i bez države. Ne treba im smetat, ali… Više »

Send this to a friend