Hronika

Veljović: Država pokazuje snagu u stvaranju još sigurnije sredine za život naše djece

Veljović

Crna Gora je odlučna da se zajedno sa partnerima zajednički bori protiv bezbjednosnih izazova, koji u svom savremenom obliku prevazilaze nacionalne kapacitete suprotstavljanja i zahtijevaju regionalne i međunarodne odgovore, poručio je direktor Uprave policije Veselin Veljović.

On je to kazao na otvaranju Donatorske koordinacione konferencije, čiji je organizator i domaćin Uprava policije Crne Gore.

“Ovo je prilika da zajedničkim naporima i raspoloživim resursima i njihovom adekvatnom primjenom ostvarimo što veću efikasnost i veći stepen sinergije, kako bi na najbolji način zadovoljili potrebe reformskih procesa, te ojačali kapacitete crnogorske policije. Država pokazuje snagu u svom punom kapacitetu u stvaranju još sigurnije i bezbjednije sredine za život naše djece”, poručio je Veljović.

On je konstatovao da je Uprava policije posebno od uspostavljanja nove organizacione strukture ostvarila mjerljive rezultate, što već sada opravdava odluku institucionalne reorganizacije i novog koncepta postavke službe.

“Posljednji Izvještaj Evropske komisije za poglavlja 23. i 24. konstatuje ostvareni napredak u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i međunarodne policijske saradnje, istovremeno su identifikovani određeni izazovi i date smjernice za efikasnije ispunjavanje obaveza iz procesa pristupanja”, naveo je Veljović.

Stoga je, ističe, Uprava policije posebnu pažnju posvetila analizi uočenih nedostataka i mjerama koje je neophodno preduzeti u cilju njihovog prevazilaženja i sačinila Plan aktivnosti.

“Prioritete ovog Plana, u okvirima svojih nadležnosti sa posebnim akcentom na borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, na finansijske istrage, računarski kriminal, borbu protiv pranja novca, ilegalne migracije, trgovinu ljudima ali i graničnu bezbjednost, predstaviće moji pomoćnici u drugom dijelu konferencije”, kazao je Veljović.

Uvjeren je da će nastavak projektnih aktivnosti doprinijeti unapređenju sveukupne saradnje, koja podrazumijeva i osnaživanje komunikacije i koordinacije ka usklađivanju aktivnosti sa realnim potrebama, što konačno dovodi do konkretnih i održivih rezultata.

“Plan aktivnosti koji smo sačinili pokazuje spremnost da u periodu pred nama nastavimo rad na unapređenju sopstvenih kapaciteta i suočavanju sa prepoznatim nedostacima za efikasniji rad, ali i posvećenost da se prema dobijenim sredstvima i ostvarenoj saradnji sa zemljama i organizacijama iz kojih dolazite, odnosimo odgovorno i sa posebnim pijetetom”, kazao je Veljović.

Šef delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori Aivo Orav čestitao je na organizovanju ovog značajnog događaja.

“Današnje prisustvo mnogobrojnih bilateralnih donatora, međunarodnih organizacija i partnerskih zemalja pokazuje da se snažno zalažemo za zajedničko nastojanje, da pružimo podršku i kako bi se približila svom cilju, članstvu u EU”, naveo je Orav.

S.Đ.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
LjumaVesiMirko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuma
Gost
Ljuma

Crne trojke!!!!!!

Vesi
Gost
Vesi

Ko ti vjeruje u tu pricu…niko normalan

Mirko
Gost
Mirko

E pa strasno kako ih nije sramota njega i premijera posebno no neka ih kad je narod stado ovaca

Send this to a friend