Hronika

Crna Gora odlučna da se izbori sa kriminalom i korupcijom

Crnogorski državni organi nastaviće da sprovode kvalitetne reforme u oblasti vladavine prava, uz očekivanje da Evropska komisija u ovogodišnjem izvještaju o napretku prepozna rezultate koji pokazuju da je naša zemlja spremna za novu fazu pregovaračkog procesa, ocijenjeno je tokom sastanka crnogorske delegacije sa nerezidentnim ambasadorima u Beogradu.

Kako je saopšteno iz Generalnog sekretarijata Vlade, naša delegacija, koju je predvodio glavni pregovarač Aleksandar Drljević, a u kojoj su bili i pregovarač za poglavlja 23 i 24 Marijana Laković, glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, direktor Agencije za sprječavanje korupcije Sreten Radonjić, te ambasador Crne Gore u Srbiji Branislav Mićunović, tokom sastanka sa predstavnicima ambasada Holandije, Belgije, Švedske, Finske, Španije i Portugala, predstavila je rezultate u oblasti borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala.

„Crna Gora je odlučna da nastavi sa ostvarivanjem ubjedljivih rezultata na polju vladavine prava i pokaže da je spremna za narednu fazu pregovora. Očekujemo da sve članice EU prepoznaju pomake u radu nadležnih institucija, što će rezultirati dobijanjem Izvještaja o ispunjenju privremenih mjerila u poglavljima 23 i 24, a potom i završnih mjerila“, saopštili su predstavnici crnogorske delegacije.

Drljević je istakao da je jačanje vladavine prava u fokusu rada Vlade, imajući u vidu značaj te oblasti za ukupni napredak crnogorskog društva.

“On je ukazao na važnost političke, tehničke i finansijske podrške EU i prenio očekivanje da će više od 13 miliona eura koje će biti iskorišćeno za unapređenje sistema vladavine prava u Crnoj Gori povećati efikasnost institucija i unaprijediti sistem zaštite ljudskih prava u skladu sa najboljim praksama EU”, dodaje se u saopštenju.

Domaćin skupa, ambasador Holandije Henk van den Dol, zadovoljan je zbog održavanja sastanka, te je konstatovao da je to još jedna potvrda prijateljskih odnosa Crne Gore i Holandije.

8

avatar
1000
8
0
0
 
8
LjumaBožoPoletoLjuma
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuma
Gost
Ljuma

Vi da se borite protiv korupcije i organiziranog kriminala,dali ste predstavili sebe kao vladarske moci korupcije, organiziranog kriminala,ubistava, , kolektivnog unistenja naroda koji se ne može oporaviti od vasih nereguliranih radnji.ko vodi ovu državu ucesnici i huskaci ratova zemlje koja nije bila u ratu.

Božo
Gost
Božo

U katastru su do skoro naplaćivali taksu 5.00 eura, a od kako su smanjili takse, treba jedna uplatnica od 3.00 eura i jedna od 2.00 eura. Baš je unaprijeđeno poslovanje.

Pol
Gost
Pol

Rece li ne rece…e nemojte nas kurazit molim vas!

eto
Gost
eto

hahahahahahaha

Ljuma
Gost
Ljuma

Crna gori pocnite od vrha.

Bos po glavi
Gost
Bos po glavi

Posebno smo odmakli u sadnji luka!

Ljubo
Gost
Ljubo

Spadate li se to

Love Me now
Gost
Love Me now

Pa rece li onaj prije neki dan da ste raskrinkali sve njih ? Ovo su neki sto su sinoc presli granicu ili ko …?

Send this to a friend