Hronika

Crnogorac ubijen poslednjeg dana suđenja sinu

Crnogorac Željko Bulatović (55) ubijen je ispred zgrade u novosadskoj Ulici braće Dronjak, u kojoj je živio, a na dan kada je u banjalučkom Okružnom sudu završeno suđenje njegovom sinu Aleksandru Bulatoviću (33), kojeg sa Sašom Vidovićem (37) terete za ubistvo Miroslava Lazarevića iz Istočnog Sarajeva 2016. godine.

<<<Crnogorac ubijen u Novom Sadu<<<

Bulatović je ubijen oko 22 časa hicem iz pištolja ispred zgrade u kojoj je stanovao posljednjih mjeseci. Nakon ubistva policija je blokirala grad, a osumnjičeni za ubistvo još uvijek nije pronađen.

Bulatovićeva likvidacija uznemirila je stanare zgrade u kojoj je stanovao, a koji su navodno čuli pucanj i pokušaje repetiranja.

Dolaskom na lice mjesta Hitna pomoć mogla je samo da konstatuje smrt. Bulatovićevo beživotno tijelo u lokvi krvi ležalo je tokom noći na parkingu ispred zgrade dok je trajao policijski uviđaj.

Iako su mediji kao mogući motiv likvidacije Bulatovića naveli osvetu za ubistvo u Istočnom Sarajevu za koje se sudi njegovom sinu, izvor veoma blizak porodici rekao je za “Nezavisne” da je porodica uvjerena da to nije motiv Željkove likvidacije i da ona nikako nije povezana sa sinom.

Kako je pojasnio izvor, takve spekulacije mogle bi se odraziti i na konačan ishod presude Aleksandru Bulatoviću, koja je zakazana za petak.

Upravo na dan ubistva oca bila je i završna riječ na ponovljenom suđenju njegovom sinu, kojem se sudi u slučaju ubistva Lazarevića, zajedno za Vidovićem,  jer je Vrhovni sud RS ukinuo raniju presudu Okružnog suda Banjaluka.

Dvojac je tada bio osuđen na ukupno 39 godina zatvora zbog ovog zločina, a Bulatović je tada bio dobio 19, a Vidović 20 godina robije.

Aleksandra Bulatovića vijest o likvidaciji oca, s kojim nije bio u dobrim odnosima, dočekala je dok je u pritvoru u Banjaluci čekao svoju presudu, a neće prisustvovati ni njegovoj sahrani.

“Željko i njegov sin Aleksandar nisu bili u kontaktu i dok je boravio u zatvoru, otac mu nije dolazio u posjetu više od šest mjeseci. Ubijeni Željko takođe ni sa porodicom nije imao kontakt više od godinu dana i tu su bili potpuno narušeni porodični odnosi. To što mediji pišu samo su spekulacije i ubistvo Željka nema nikakve veze sa Aleksandrom. Nije to nikakva osveta, ali sve može uticati na ishod presude koja se čeka”, rekao je izvor blizak porodici.

Send this to a friend