Hronika

Crnogorac uhapšen u Njemačkoj, Albanac u Crnoj Gori

Ilustracija

U Njemačkoj je uhapšen Demir Kuč (35) iz Bijelog Polja, državljanin Crne Gore, kojeg je NCB Interpol Podgorica potraživao međunarodnom potjernicom radi izdržavanje kazne zatvora u trajanju od jedne godine i tri mjeseca, koja mu je izrečena presudom Višeg suda u Bijelom Polju u oktobru 2015. godine zbog počinjenog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, službenici Odjeljenja granične bezjednosti Herceg Novi su, postupajući po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Tirana, uhapsili su  E.K. (27) iz Redžina, državljanina Albanije, kojeg potražuju pravosudni organi Albanije radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi u toj državi zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela ubistvo u pokušaju, nezakonita proizvodnja i držanje vojnog oružja i municije i proizvodnja i prodaja narkotika. E.K. će biti sproveden sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici radi određivanja ekstradicionog postupka.

Slijedi komunikacija nadležnih organa Njemačke i Crne Gore radi izručenja Kuča našoj državi, kao i komunikacija nadležnih organa Crne Gore i Albanije radi izručenja E.K. Albaniji.

 

1 Komentar na "Crnogorac uhapšen u Njemačkoj, Albanac u Crnoj Gori"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend