Hronika

Crnogorci i Srbi na ulicama Njemačke prodavali drogu

Ilustracija

Kriminalna grupa koju predvode državljani Crne Gore i Srbije, a koja se sumnjiči da je u Njemačkoj švercovala narkotike, razbijena je hapšenjem 16 osumnjičenih, 15 muškaraca i jedne žene, dok se protiv 68 osoba vodi istraga.

Sumnja se da su vođe bande, kako prenose njemački mediji, iz Crne Gore i Srbije, odakle su donosili različite narkotike, koji su završavali na ulicama širom Njemačke.

Tokom pretresa koji su obavljeni ovog mjeseca, u akciji protiv članova ove bande istražitelji su prilikom pretresa oduzeli više od 13 kilograma marihuane i hašiša, 570 grama amfetamina, skoro 120 grama kokaina, više od 1.100 grama ekstazi tableta, oko 32.000 eura koji potiču od prodaje narkotika, kao i automatsku pušku sa municijom i ukradenu odjeću vrijednu nekoliko desetina hiljada eura. Zaplijenjeno je i auto vrijedan 25.000 eura, te nekretnine i inventar vrijedni više od 120.000 eura.

Prva grupa koja pripada ovom mafijaškom udruženju uhapšena je u novembru prošle godine. Tada je zaplijenjeno 35 kilograma droge, a uhapšen je državljanin Crne Gore sa prijateljem iz Srbije. Lisice na ruke stavljene su im u gradu Rojtlingen, gdje je navodno trebalo da prodaju narkotike. Tek u februaru ove godine tamošnji istražitelji utvrdili su da oni nijesu samostalno radili, već da su sarađivali sa “još desetinama” dilera širom ze zemlje.

Njemački istražitelji utvrdili su da je u pitanju organizovana mafijaška grupa, podijeljena na nekoliko skupina. Svaki dio grupe imao je posebnu oblast u Njemačkoj gdje je prodavao drogu. Nadležni nijesu naveli koliko su pripadnici ove bande zaradili novca, ali su ocijenili da se radi o izrazito velikim sumama, te da istraga o njima tek treba da da rezultate kada svih 68 budu uhapšeni.

26 Komentara na "Crnogorci i Srbi na ulicama Njemačke prodavali drogu"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend