Hronika

Crnogorska policija presjekla međunarodni lanac krijumčarenja migranata

Foto: EPA (Ilustracija)

Službenici  kriminalne i granične policije  nakon višemjesečnih aktivnosti sprovedenih tokom 2020. i 2021. godine, u koordinaciji sa partnerskim organizacijama i uz angažovanje Guardia di Finaza, u sklopu akcije „Jadran“ presjekli su  lanac međunarodnog krijumčarenja migranata, saopšteno je iz Uprave policije.

“U jutarnjim časovima 3. maja 2021. godine u vodama  Italije u oblasti luke „Vieste“ presječen je lanac krijumčarenja 34 migranta. Uhapšeni su H.O (54) i N.S (41) državljani Ukrajine. Osumnjičeni su jedrilicom „Star Dance“ preuzeli grupu u vodama Grčke sa namjerom da ih ilegalno prevezu do Italije. Posada jedrilice bila je predmet istrage Sektora za borbu protiv kriminala i Specijalnog državnog tužilaštva”, navode u saopštenju.

Kako je saopšteno realizaciji ove akcije predhodila je intezivna međunarodna saradnja koja se sprovodi u cilju identifikacije organizovanih kriminalnih grupa sakoje se bave krijumčarenjem migranata.

Iz Uprave policije podsjećaju da su kroz akciju „Jadran“ prethodno presječena dva lanca krijumčarenja migranata, u oktorbu 2020.  kada su na jedrilici „Marina“ pronađeno 52 migranta i decembru 2020. godine kada je na jedrilici „Posejdon“ pronađeno 39 migranata.

Send this to a friend