Hronika

Crnogorska policija jača otvorenost prema građanima

Ilustracija

Savjet za građansku kontrolu rada policije ocjenio je, da odluka direktora Uprave policije Veselina Veljovića da građani jednom sedmično mogu da se sastanu sa načelnicima centara bezbjednosti,  značajno doprinosi otvorenosti policijske organizacije i predstavlja pozitivan podsticaj u uspostavljanju nove, transparentnije, policijske kulture.

To je, kako ističu iz Savjeta,  odgovoran odnos prema javnosti kojoj Policija služi i prilika da se građani značajnije uključe, iznosu svoje mišljenje i doprinesu brzoj i profesionalnoj primjeni policijskih ovlašćenja.

 Veljović, je naložio svim načelnicima centara i odjeljenja bezbjednosti (CB/OB) u okviru Uprave policije Crne Gore da jednom sedmično, u cilju jačanja partnerskih odnosa zajednice i policije, organizuju redovan prijem građana

“Iako na prvi pogled zvuči kao mala stvar, Savjet prepoznaje da su promjene poput ove ključne za unaprjeđenje odgovornosti i za snažniji nadzor javnosti nad radom policije. Policija se na dati način odgovorno postavlja prema povjerenju javnosti. Nastavljaju se ozbiljniji koraci transparetnijeg djelovanja i prevladavanja ranije nezdrave klime”, poručili su iz Savjeta

Savjet je odluku direktora Uprave policije razmotrio i u kontekstu slučaja građanina Igora Tomkića iz Berana prepoznajući akcentiranje odgovornosti i poruku policijskim starješinama na lokalnom nivou da se pažljivo i ažurno odnose prema primjedbama i zapažanjima građana.

“Savjet podržava komunikaciju i dijalog sa Policijom na lokalnom nivou i zato poziva javnost da maksimalno koristi poziv Policije. Građani, što uključuje i novinare, sindikalne, građanske i političke aktiviste, su dobrodošli da sa policijom razgovaraju o svim pitanjima i problemima koje se tiču njihove lične i imovinske sigurnosti ili su od interesa za bezbjednost lokalne zajednice i efikasno i legitimno djelovanje policije”, navode oni.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Tragikomedija🎭
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Jaca otvorenost glava.kako nagrdise one navijace

Send this to a friend