Hronika

Crnogorska policija spriječila ilegalni ulazak 300 migranata u BiH

Crnogorska granična policija u prvih šest mjeseci 2019. spriječila je skoro 300 ilegalnih ulazaka migranta iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, saopštili su pripadnici granične policije.

Crnogorski i bosanskohercegovački granični policajci u zajedničkim aktivnostima obilaze 80 kilometara dug zeleni pojas granice između te dvije države i sve češće nailaze na krijumčare koji migrante pokušavaju prevesti preko granice u nehumanim uslovima, rečeno je za RTCG.

“U jednom slučaju je pronađeno čak 14 osoba smještenih u jednom putničkom vozilu u nehumanim uslovima, koje je državljanin Crne Gore namjeravao da nezakonito prebaci u BiH”, kazao je Slavko Peković iz crnogorske granične policije.

Kako navode, krijumčari od migranata uzimaju i više od 100 eura po osobi da ih dovedu blizu granice s Hrvatskom ili BiH, a nerijetko migrantima pomaže i lokalno stanovništvo sa obje strane granice.

Uglavnom se kreću noću, pa crnogorska policija na granicama koristi savremene termovizijske uređaje kako bi ih zaustavila u njihovom poduhvatu.

12

avatar
1000
6
6
0
 
10
VasilijeCetinjaninBudimo realniGaroneko tamo nebit
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Garo
Gost
Garo

Dobro nijesu ih pustili, a dje su sada. Na ciju su teret.

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Pustite ljude neka idu kud hoće, svakome po sendvić i flašu vode, poželjeti sretan put, i reči ako uspiju u EU neka navrate na godišnji.

Cetinjanin
Gost
Cetinjanin

Ljude?

Budimo realni
Gost
Budimo realni

А окле ови у ЦГ? Зар их нисте требали спријечити да уђу у ЦГ? Или вас плаћа БиХ или ЦГ.

neko tamo nebit
Gost
neko tamo nebit

ćiriličaru,sljedeći put i nick ćirilice,ispadaš smiješan

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Мрзи ме да мијењам, а уопште ме не сјекира оћу ли у твојим очима бити смијешан. Кад већ паметујеш почетно слово реченице мора бити велико и на латиници и на ћирилици. Ајд у здравље!

Radojeva glava
Gost
Radojeva glava

Čuš spriječila da uđu u Bosnu. VEĆ IH ZADRŽALI OVDJE! Pa neka ih neka idu, i ovdje su došli iz Albanije i idu dalje u Njemačku. Prošli kroz 10 država i DPS policija im ne da dalje, zadržala ih ovdje. Da ih nećete za konobare ostaviti?

Kozara
Gost
Kozara

Naredjenje iz Berlina se mora postovati ehehe!

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Немогће нама неко да наређује, па ми смо независни.

Vasilije
Gost
Vasilije

Iz Crne Gore će pobjeci i tu nas lider nema probleme no smjestajni “prošireni” kapaciteti zvrje prazni. Naši se nadaju da malo usicare ali EU daje svima osim nama.

Petica
Gost
Petica

Bolje da ste ih pustili

Lipovo
Gost
Lipovo

Tamo im je , inache , mnogo bolje, a i nama manje problema.

Send this to a friend