Hronika

Crnogorski državljanin na Jamajci švercovao tonu marihuane

Ilustracija

Vlasti u Kingstonu sumnjaju da je u švercu marihuane u tom gradu umiješan crnogorski državljanin čije isprave slove na ime Marka Filipovića. Oni vjeruju da ovaj Crnogorac ima veze sa osobama koje su bile u vozilu u kojem je prije dvije godine pronađeno 907 kilograma marihuane, piše Dan.

Njegov lažni pasoš sa pomenutim podacima pronađen je u jednoj vili u Jamajci koja je korišćena kao štek međunarodne organizovane kriminalne grupe koja je djelovala u više zemalja. Tamošnje vlasti potražuju Filipovića za koga vjeruju da se nalazi na jednom od brodova u Južnoj Americi.

Iz Uprave policije Danu je saopšteno da oni nemaju informacija o švercu marihuane za koji se tereti Filipović te da ga nema u njihovim evidencijama.

Jamajčanske vlasti su prije dvije godine zaplijenile 907 kilograma marihuane iz automobila iz kojeg je pobjegao vozač i vjerovatno još neko od saučesnika. Interesantno je da je nedjelju dana prije zaplijenjena identična količina marihuane i da ni u tom slučaju dileri nijesu uhvaćeni. Droga je pronađena u napuštenom automobilu u oblasti Sent Elizabet. Tamošnja policija prethodno je pokušala da zaustavi vozilo tokom operacije protiv krijumčara narkoticima.

Šverc marihuane jedan je od najunosnijih poslova u toj zemlji, a Jamajka je još 2015. godine ublažila zakone o količini marihuane koja se može posjedovati. Po njihovim zakonima, dozvoljeno je uzgajanje do pet stabljiki po domaćinstvu. Za posjedovanje do 56 grama marihuane može se dobiti kazna od pet dolara, ali nema hapšenja ili krivičnih prijava.

Parlament Jamajke prihvatio je zakon koji dopušta posjedovanje malih količina marihuane za vlastite potrebe kao i upotrebu te biljke u medicinske i naučne svrhe.

Tamošnji mediji tvrde da je marihuana duboko ukorijenjena na tom ostrvu i naveliko se uzgaja, ali vlasti su do skoro izbjegavale da je ozakone u strahu od sankcija Sjedinjenih Država. Vjeruje se da j e u pravo Jamajka u području Kariba najveći izvoznik marihuane u SAD.

13

avatar
1000
7
6
0
 
11
Cuca G KljucaLOLCINAKačavendaMasjaCopy/paste
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cuca G Kljuca
Gost
Cuca G Kljuca

Ajde vise ne lazite Jamajka vutre ima ko CG kamenja a u USA su plantaze legalne mariuane,glumite ovdje da ste svu pamet svieta pokupili i da sve znate

LOLCINA
Gost
LOLCINA

Kralju nije legalna u svim drzavama. Cak ako u nekoj, u kojoj je legalna konzumiras i odes dje nije, ostaje ti trag u krvi i to je krivicno djelo!!

Cuca G Kljuca
Gost
Cuca G Kljuca

Ovdje zivim 30 godina i ti mene pricas.Naravno da nije za proizvodnu ali da ims uzase 5 do 10 grama mos dje hoces na prostoru USA i Canade

Takuma Sato
Gost
Takuma Sato

A ne no je posa boju da dobije

Kotor66
Gost
Kotor66

Da se osudi Mirna Nikcevic zbog onakvog govora…..mora da se reaguje!!!!! Zasto vi ne pisete o tome????

Kačavenda
Gost
Kačavenda

Prvo osudi svoje vladike pedofile, pa onda drži slovo o drugima, svako normalan bi se ogradio od nepočinstava lažnih popova

jovan
Gost
jovan

Lideri u regionu ali u sivoj zoni i to vrlo uspješni.

Slavko
Gost
Slavko

Sto bi rekao onaj potplaceni kvazi analiticar ovo nam je dobro za imidz.

Novljanin
Gost
Novljanin

hahahaha što čine crnogorci.

Goran
Gost
Goran

Au lideri ste nema šta, kapa dole, samo sve češće u rublikama zaplena…

Pelagic Vaso
Gost
Pelagic Vaso

Sta ces ti na nasem portalu

Masja
Gost
Masja

Je li ti ga babo pravio?

Copy/paste
Gost
Copy/paste

Ajde udi pravi ajvar

Send this to a friend