Hronika

Crnogorski pokret: Gest trojice ambasadora je duboko ljudski, moralan, crnogorski

Mirna Nikčević (Foto: Facebook)

Crnogorski pokret smatra da je gest ambasadora Miodraga Vlahovića, Nebojše Kaluđerovića i Željka Perovića da plate prekršajnu kaznu izrečenu suspendovanoj službenici Ministarstva vanjskih poslova Mirni Nikčević duboko ljudski, moralan, crnogorski.

<<<Ombudsmanu nedopustivo što su ambasadori platili kaznu Mirne Nikčević<<<

Iz Crnogorskog pokreta su reagovali nakon što je juče iz kancelarije Ombudsmana da je nedopustivo potez trojice ambasadora. Sutkinja podgoričkog Suda za prekršaje Sonja Pepeljak donijela je prošle nedjelje rješenje kojim se Nikčević nalaže da plati novčanu kaznu od 600 eura zbog vrijeđanja vjernika koji su se na Trojčindanski dan okupili ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

<<<Marković: Neprimjerena reakcija ambasadora, nije kardinalna greška<<<

“Lešinari su se ostrvili na Mirnu Nikčević svom silinom, ne prezajući od napodlijih, najprljavijih izliva gadosti, ne nalazeći da je dovoljno kažnjena time što je postala samohrana majka, odnosno, ostala bez posla. Svoju neopreznost je platila svojom i egzistencijom svog sina, ne zato što je masovni ubica, ili što bilo kome prijeti bilo kakva opasnost od nje, ne iz mržnje, niti diskriminacije, gospodine ombdusmanu,već u afektu i iz bijesa”, saopštili su iz Crnogorskog pokreta.

Oni ističu da Nikčević nije očekivala podlost prijatelja iz djetinjstva, nije bilo svijesti da je društvena mreža prostor koji je postao odavno javan i da dipolomata mora paziti na svoj izbor riječi, ali bijes je posve razumljiv.

“Taj bijes osjećamo i mi jer smo poniženi u sopstvenoj državi od najmračnije i najbesramnije ideologije, kojoj nikada nije dovoljno tuđe nesreće i patnje. Ne samo da smo poniženi u sopstvenoj državi, već nam iz susjedstva stižu kanonade uvreda, omalovažavanja, negiranja, uzurpacije svega i svačega. Ponižavajući i diskriminišući crnogorsku naciju, njenu Crkvu, jezik, istoriju, … tanji se strpljenje većine nas”, napominju u Crnogorskom pokretu.

Naglašavaju i ne samo da podržavaju gest tri ambasadora, već pozivaju sve časne patriote koji obnašaju bilo kakvu funkciju u crnogorskoj administraciji, državnim medijima i drugdje, da nikad više ne dozvole ponižavanje Crnogoraca, države Crne Gore, crnogorskog jezika, himne, zastave, uzurpaciju istorije, baštine, …

“Dosta je bilo. Svi koji su napali orkestriranu hajku zbog časnog poteza trojice ambasadora, posebno razne NVO koje se prse zaštitom ljudskih prava, zakonitosti, demokratije, treba da ih bude sram jer su svojim ćutanjem u hiljadu drugih situacija, od kojih smo naveli samo dio, pokazali da se radi o nedosljednim manipulatorima, dvoličnjacima i prijetvornicima, koji nijesu ništa drugo do dio korpusa u Crnoj Gori koji se može nazvati salonski, velikosrpski nacionalisti i anticrnogorci, a koji se razlikuju od DF-a samo u metodama”, kažu u Crnogorskom pokretu.

Napominju i da se po ko zna koji put koristi svaki povod da se obruši lavina napada na bilo što što miriše na odbranu dostojanstva i samopoštovanja pripadnika crnogorske nacije, posebno ako se neko drzne u administraciji države Crne Gore da podigne glavu.

“Može državna administracija, pravosuđe, opozicija, parlament i poslanici, mediji, beskrajno ponižavati nacionalne Crnogorce i aplaudirati svakovrsnim uvredama sa raznih adresa, sa neprikosnovenim liderstvom SPC i Amfilohija Radovića, sve će to propratiti muk ovih istih “ljubitelja” ljudskih prava. Malo je prostora da se nabroji sav govor mržnje koji dolazi od mitropolita SPC u Crnoj Gori, pojedinih poslanika skupštine Crne Gore, odurnih nacionalističkih, velikosrpskih portala, na društvenim mrežama onih koji se izjašnjavaju kao Srbi u Crnoj”, naglašavaju u CP.

Pitaju se kako je moguće da državni tužilac Crne Gore poređenje Crnogoraca sa volovima kvalifikuje kao “poziv na mir, toleranciju i međusobno poštovanje ljudi”?

“I ne samo to, u svom obrazloženju svojih riječi tužiocu Amfilohije Radović se poziva na neku priču u kojoj se direktno vrijeđaju “nekršteni”, kako on kaže, te time po ko zna koji put vrijeđa ateiste i muslimane, koje je, jednom prilikom, nazvao “lažnim ljudima”, “lažne vjere”. Crnogorska crkva se naziva “autofekalnom”, negira crnogorska nacija, dijeli Crna Gora i vraća u prošlost, proglašava “srpska Boka”” , … pokušava se Crna Gora vratiti unazad nekoliko vjekova, kune se, zabranjuje mladima da čitaju određene knjige od nazovi duhovnika, koji jedva da imaju znanje desetogodišnjeg đeteta, … Jednom riječju pokušava se da se ugasi svako svijetlo civilizacije u Crnoj Gori”, tvrde u Crnogorskom pokretu.

Prema njihovim riječima Crna Gora ima više manastira nego SPC u Srbiji i prekomorskim zemljama zajedno, 1250 sveštenih lica, mahom izvan Crne Gore, nalazi se po manastirima i crkvama po Crnoj Gori, više nego ih ima u Srbiji sa osam miliona stanovnika.

“Mnogi od njih imaju nečiste biografije i savjest, a svi rade protiv Crne Gore, njenog političkog kursa, šire anticrnogorstvo i velikosrpstvo, … Čak i direktna odsgovornost za smrt ljudi se ne kažnjava po zakonu samo zato što se radi o sveštenom licu SPC”, zaključuju u Crnogorskom pokretu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bedem
Gost
Bedem

Crnogorski pokret čine NAJCASNIJI CRNOGORCI. DA JE BOG DAO DA FORMIRAJU PARTIJU, DA SE ČUJE AUTENTICNA CRNOGORSKA RIJEČ!

Milijardu hiv
Gost
Milijardu hiv

Drži se mirna.

Младен
Gost
Младен

Ови из црногорске се настављају служити лажима. Треба им забранити рад јер шире вјерску и националну мржњу својим фашисоидним изјавама подржавајући ову жену која је доказани фашиста.

CiNick
Gost
CiNick

Navedi što nije tačno, pušti se etiketa. Ionako ne znaš što je fašizam.

Okg dps
Gost
Okg dps

Ja ne mogu vjerovati sto citam odje. Da neko podrzava ovakvu izjavu i gest ovih ambasadora. Nikada to ne bih ni pomislio a kamoli rekao, ali mislim da svi zasluzuju ono sto je ona pozelja u svom obracanju. Nema nama spasa.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Za vjernike to neću reći, ali veliki dio sveštenika SPC u CG i jesu SRAM! Na čelu sa guruom Ristom.. Nema tu hrišćanskog ništa- samo ono što ja zovem ristoslavlje! Risto je stvorio vlastitu sektu, nažalost.😟

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Generale, koliko lično znaš sveštenika SPC, sa koliko si razgovarao pa da lično za njih znaš, ima li kod njih hrišćanstva ili ne?

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Jesam li morao upoznati Hitlera da bih ustvrdio da je loš? Po tvojoj logici- izgleda da jesam.😁

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Ti si jedna velika neznalica

CiNick
Gost
CiNick

Tvoj “nik” također spada u govor mržnje, ali vama manjinama u CG sve je dopušteno.

Rozaj
Gost
Rozaj

Sve pohvale za Ambasadore

Sportista
Gost
Sportista

Dobro je što ovaj pokret i ovu interesantnu družinu držimo što dalje od Boke kotorske…

MMM
Gost
MMM

Boka je biser Crne Gore.

Bedem
Gost
Bedem

Sportisto, nesto ti taj sport mnogo prija. Pazi da ne budes vjezbao u ZIKSu kako bi rasparcao ovu zemlju!

Cikota
Gost
Cikota

Crnogorski pokret cetiri nahije se ne slaze sa Crnogorkim pokretom ostatka Crne Gore !

Rafaella
Gost
Rafaella

Da li se samohrana majka postaje gubljenjem posla?

Rolex
Gost
Rolex

Dobro da je neko stao u odbrani Crne Gore i Crnogoraca od DPS-a i SPC-a.Dako se nadje neko da osnuje istinsku Crnogorsku Partiju da zastiti crnogorske interese i indentitet,u protivnom DPS/SPC koalicija ce nas dovesti na najnize grane opstanka crnogorskog naroda!

Bozo Bjelica
Gost
Bozo Bjelica

@ Rolex….! Obrazati dje ti zivis ? Srbska Mitropolija je stozer Gore Crne i jedino nesto sto vrijedi u CG jado

Veteran od 1990
Gost
Veteran od 1990

Sramota za Crnogorsku partiju i stoje od svega gore zloupotrebljavate ime Crne Gore…Svuj u svijetu je strogo kaznjivo nekoga vrijedjat na Rasnoj i Vjerskoj pripadnosti osim toje dozvoljeno Crnogorskoj partiji i Mirni….

MMM
Gost
MMM

Vlast popusta neprikateljima ove zemlje. Ne govorim o gestu Mirne Nikcevic, ons je kaznjena po zakonu. Ali, nasu zemlju svakoga dana unizavaju njeni mrzitelji.

Filipini
Gost
Filipini

Misliš li na one zastave

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ko daje prostor ovim fašistima, nije mi jasno

Gost
Gost
Gost

Eksploatišu psihički nestabilnu ženu. Ako je ona u pravu pa zapalite onda vi vernike SPC u crkvama kao što je ona poručivala. Sram vas bilo.

Atos
Gost
Atos

ANTI CRNOGORSKI POKRET

MMM
Gost
MMM

Tuzno je kad u nezavisnoj Crnoj Gori imamo Crnogorski pokret. Pretuzno da smo kao narod ugrozeni.

Zoran
Gost
Zoran

Bravo za saopstenje crnogorskog pokreta.

Mujo
Gost
Mujo

Ne sprdaj se

Grbavci
Gost
Grbavci

Četnički pop, a zove se Mujo?

Tomos
Gost
Tomos

Zaboravih napisati… Ovi na portalu gdije vidite prijetnje Srbina, pod “Crnogorskim” i neki a, nikakve veze sa Crnom Gorom nemaju ni oni ni niko njihov… Pokušavaju širiti mržnju, među istim narodom ne bi li “oni” profitirali… Zajednočko im je, i lako se poznaju, da svuda gdije se pominje Pravoslavlje, Krst, Crkva… da to napadaju… Za svaki Krst će izmisliti drugi… Više »

Bobo Kuktov
Gost
Bobo Kuktov

Da, smeta nam neprijateljska i okupatorska SPC.

Haris
Gost
Haris

Crna Gora je uz Mirnu i ambasadore, svaka čast! Nikad više 1918.!!!

Lucije
Gost
Lucije

Haha to to 1918g, ili 11152, ili 632

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Ovaj pokret je sramota za ljude

Joko
Gost
Joko

Srbi su sramota za čovječanstvo!

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Srbi su dali svijetu struju, viljusku i najbolje sportiste planete, još nije svijet čuo za tvoj narod posto je izmisljen juče.

Luka
Gost
Luka

Dabofgda vam nista ne valjalo, njoj pogotovo a i ovoj trojici glupana, no kod nas se takvi i postavljaju. Crnogorac

Titograđanin
Gost
Titograđanin

opet kuneš Risto.

Vrtijeljka
Gost
Vrtijeljka

Sto je to crnogorski pokret, koja je njegova uloga ili rola ?

MMM
Gost
MMM

Da razotkrive sve mitove i lazi zlocinackog velukosrpskog projekta.

Артур
Gost
Артур

А што је финансијски није помогао очух који је Мирну довео у дипломатију?Срђа Дармановић.

Nenad
Gost
Nenad

Za masovne ubice se ne dobija nivcana kazna..ona stvarno to nije ..al da vjernike spc zatvori u hram i spali ih sve zajedno je gore nego masovni ubica..al ona je samo rekla ono sto vi mislite pa da vam se dodvori jos malo..tako da mouete vi da je izdrzavate..ili je primite u partiju

Filip
Gost
Filip

Sramota od teksta

Celo
Gost
Celo

E Viva montenegro

NIKOLINA
Gost
NIKOLINA

A one izjave o turcima i gdje psuje Njegosa sta kaze CP na to jel to ljudski i moralno i jel se neko ostrvio na istoriju

Filip
Gost
Filip

Niko ne psuje Njegoša

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Mirna Turkinja psovala Njegoša

Tomos
Gost
Tomos

Sada će početi da pominju Crnogorskog Nitropolita, Teslu, Đokovića… samo da skrenu temu, i da im nekako ispadne na kraju da treba dati podršku nekom ko i iz šale kaže da treba spaliti neki vjerski objekat u Podgorici…

Haris
Gost
Haris

Ko je kazao da treba spaliti vjerski objekat u Podgorici???

Tomos
Gost
Tomos

Anštajn…

Tomos
Gost
Tomos

Crna Gora ide putem Fažizma, u trebao bi jedan rat kao u Bosni sa bi mi cijenili mir i multietičnost koji im je lično Dps donio…
Ako Marković kaže da ovaj postupak nije dobar, znajte da nije…

Grbavci
Gost
Grbavci

Tačno ti je to da CG ide putem fašizma, ali zato što je svetosavska sekta zauzela busiju i niko je ne dira. Uvijek sam se divio hrvatima i njihovoj veličanstvenoj Oluji i priželjkivao da se isto desi i u mojoj CG.

Tomos
Gost
Tomos

Idi u hr, jer ovo nije tvoja CG kao što vidiš…

Grbavci
Gost
Grbavci

Ovo je moja jedina država, i zove se CRNA GORA! Komšijama hrvatima se divim. Što ti tu nije jasno?

Tomos
Gost
Tomos

Ne drug ti si vjerovatno hrvat koji živi u CG, i sve je uredu divi se ti i Hitleru, Neronu kome hoćeš…

Grbavci
Gost
Grbavci

Teško ja i ti možemo biti drugovi

Raulio
Gost
Raulio

Ali ono što su rekli povodom tog gesta je duboko neljudski, nemoralno i protiv svega što je Crna Gora i svega što je bila.

Sara
Gost
Sara

A sto mlatite ,nije humano ni prema jednom narodu ovakvo ponasanje ,zna se ko je zatvarao narod u crkvu i palio u toku okupacije,sram da vas bude…da ne bude zabune ,nijesam iz Srbije.

Sveti Petar
Gost
Sveti Petar

Misle jeftino ce da prođu 🙂

Region
Gost
Region

Pa logično, jer je ovo pokret koji imače podržava Rušenje Crkava i to javno traži, pa logično da će podržati i neki “Twit” đe piše da treba spaliti Hram, Sram

Maćonedajse
Gost
Maćonedajse

Jel ombudsman postavljem da stiti interese srba, ili prava svih gradjana cg koju ni ne priznaje?

Filip
Gost
Filip

Pusti ombudsmana, bavi se ti izjavom ove cure, to je tema

Maćonedajse
Gost
Maćonedajse

Cura me odlicno kapira. A njena izjava je dovoljna analizirana, sad se bavimo reakcijom cg pokreta na izjavu ombudsmana

Filip
Gost
Filip

Izjava o budna a je očekivana i normalna, naravno da neće podržati nju naspram Suda CG

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Podrške za Premijera CG

Tivat
Gost
Tivat

S obzirom da je ovo ANTi Crnogorski pokret, naravno će podržati sve što ide u rušenju, slabljenju, doheljenju Crne Gore.

Anonimni
Gost
Anonimni

Ovo je uzas. Gospodja Mirna se na drustvenim mrezama ponasala krajnje nevaspitano, sto ne dolikuje jednom diplomati. A gospoda ambasadori koriste priliku da se dobro politicki ispromovisu. Tuzno je da predstavnici Crne Gore na tako visokim funkcijama predstavljaju sebe u tako ruznom svijetlu. Ambasadori su vazda bili gospoda, a ova trojica ruse sliku o jednom casnom i lijepom pozivu

Rankovic
Gost
Rankovic

Hahahahahaha, duhovito

Haris
Gost
Haris

Svaka čast! Sva časna, ponosna i pametna Crna Gora je uz Mirnu i ambasadore!!! Nikad više 1918.!!!

Filipini
Gost
Filipini

Nije, već tri bivša ambasadora i ti

Kraljica
Gost
Kraljica

Ova je izgleda veliki radnik kad se trojica satrijese oko nje

Cikago
Gost
Cikago

dobra dnevnica, mada nije ni mali rad 3 ambasadora

J.J.J.
Gost
J.J.J.

Ovo vucini zafalilo para. Blizi se bozic. Valja tendu spremat. Pa da ako ambasadori odrijese kesu.

Name
Gost
Name

Prljava je Crna Gora.

Crni
Gost
Crni

Sve vas voli i ljubi Amfilohije

Jeste
Gost
Jeste

Cekaj, ona bi da spaljuje zive ljude u crkvama i sad ispade da je ona zrtva! Vjerovatno ce na kraju ispasti da je Srbi progone. Oper Srbi krivi, cak i kad im prijete spaljivanjem.

Haris
Gost
Haris

Koje ljude??

Bravo
Gost
Bravo

Harise, je li to vaša podjela na Srbe-neljude, samo zato što su Srbi i vas-ljude koji bi da ih spaljujetei i to zajedno sa crkvama. To je vaš moral.

Sistem
Gost
Sistem

Ma ko se god Krsti im je četnik, đe god vide Krst traže da se skloni, pusti njega

Tivat
Gost
Tivat

Hafklbhdgbbcubkghlo, eto odgovorili smo ti, možda shvatiš lakše

Drago
Gost
Drago

I ti bi hanďžarom Haro ko tI amidža da tI more biti

nik
Gost
nik

zadužila ih je dobro, ima baš velika usta

Bnjj
Gost
Bnjj

Kakva je svijest ove Mirne i ljudi koji rade u državnim ustanovama i prikačeni su na budžet, da vrijeđaju građane koji ih finansiraju, ti ljudi su ogrezli u bahatosti i ponašaju se kao gospodari, zato nije čudo što svi u Cg žele posao u državnoj administraciji

Toni
Gost
Toni

Ka’ iz tuđe glave.

PRAVEDNIk
Gost
PRAVEDNIk

Definitivno CP.je potvrdila.da nije nista drugo.do grupice isluzenih.komunistickih sluga.koji su .sa gubitkom vlasti pokazali svoju fasisticku nara.i sa tim misle da se mrtnjom prilijepe vlastima.kako bi se jos malo okoristile sa svojim sramotnim stavovima.

POJK
Gost
POJK

Nikad nije bilo ljudski, moralno i crnogorski braniti neljudsko, nemoralno i necrnogorsko reagovanje na neljudsko, nemoralno i necrnogorsko činjenje. Uvijek su Crnogorci bili ljudi sa moralom. Tesko nama sada, ko se predstavlja Crnogorcima, misleći da su moralni ljudi ako se na ovakav način brane od sebe sličnih koji nisu Crnogorci niti imaju morala i čojstva.

ne avetaj
Gost
ne avetaj

Što veliš?

POJK
Gost
POJK

“ne avetaj”, teško je tebi da razumiješ.

Grbavci
Gost
Grbavci

POJK, jesi li ovako držao “govore” kad je komandant svetosavske sekte ( dotični moračanin ) prikivao Crnogorce za Vezirov most? Ili kad nas je nazivao kopiladima? Ili kad je govorio da smo izmišljena nacija? Jesi li i tada pisao ovakve “visokomoralne” komentare? Jesi li osudio svo neljudsko što je izjavio?

POJK
Gost
POJK

“Grbavci” čitaj ne dalje od gore iznijetog komentara pa komentariši. “ako se na ovakav način brane od sebe sličnih koji nisu Crnogorci niti imaju morala i čojstva”.
Kad smrdi nebitno je sa koje strane smrad dolazi.

Grbavci
Gost
Grbavci

Jesi li ikad osudio svetosavski smrad? Vješto izbjegavaš odgovor.

Mila
Gost
Mila

Ništa nije Mirna rekla nego ono sto i mnogi misle
I to je lijepa gesta od naših ambasadora
sa obzirom na to da je ostala bez posla 👌

HUMER
Gost
HUMER

Ada ljudski nema sto isto kao I ona!!!!!

DAKA S-400
Gost
DAKA S-400

Ljudski ,kao sto ste vi pokret i to crnogorski!

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Mirna, ponosna Crna Gora je uz tebe! Osim ove izdajničke bagre, naravno.

Anastasija
Gost
Anastasija

Napravi junaka od ovoga kretena

Borka
Gost
Borka

Bravo! Svaka vam čast!

Luka
Gost
Luka

U pravu je premijer Marković. Svaka mu čast. Kao prvo, ambasador nije ambasador od 07 do 15, već je ambasador 24 sata dnevno. Kao drugo, ova osoba je osuđena za govor mržnje. Kao treće, ambasadori su odlučili plaćanjem kazne da je podrže na neki način. Ako si šćeli to da urade mogli su i anonimno. Ovako iskazali su prije svega… Više »

Haris
Gost
Haris

Za kakav i koji govor mržnje je osuđena??

Fileopg
Gost
Fileopg

Svaka čast, svi u front za odbranu časti i slobode Crne Gore. Četničija misli ako uguši Mirnu ugušiće svaku pobunu protiv njinog fašizma. Nikad više 1918….

Nadežda...P.
Gost
Nadežda...P.

.. neopreznost…afekat…bijes…diplomatkinja.
Pročitate li brate kad nešto napišete, bar još jednom.

Velimir
Gost
Velimir

Svaka cast,sve pohvale,gest obraza I ljudskosti,humanosti!

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Ништа људско у том поступку нема.

Danko
Gost
Danko

Sve je apsolutno tacno! Ali ako premijer trci onako da se uvuce tzv. srbima tu srece nema!

Haris
Gost
Haris

On trči njima, mada će na kraju oni njemu uvuć.

Komita
Gost
Komita

Mirna prava crnogorka,hrabra,dostojna i patriota.PODRSKA!!!!

Send this to a friend