Hronika

Crnogorski pokret podnio krivičnu prijavu protiv organizatora poziva na linč policajaca

Crnogorski pokret podnio je juče Vrhovnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv NN osoba organizatora takozvane akcije na društvenim mrežama “Identifikujmo batinaše iz Budve“, protojereja SPC Jovana Plamenca i njihovoga promotera portala IN4S zbog više krivičnih djela.

“N.N. lica, organizatori “Akcija na društvenim mrežama: Identifikujmo batinaše iz Budve”, i protojerej Jovan Plamenac su posredstvom Portala IN4S pozivali građane da snimaju pripadnike MUP-a koji vrše svoju dužnost, kako ih oni nazivaju „batinaše“, da javno objavljuju njihove fotografije sa ličnim podacima, mjestima boravka i adresama, ugrožavajući tako njihovu privatnost, ugrožavajući im bezbjednost, bezbjednost njihovih porodica, praveći mete od njih, u cilju da ih odvrate u vršenju dužnosti sprovođenja zakona, uspostavljanja reda i mira i zaštiti ustavnog poretka”, navode u CP.

U svemu tome, ističu oni, ima više krivičnih djela, uključujući i moguće djelo terorizma, napad na ustavni poredak, ugrožavanje života službenih lica, o čemu treba da se izjasni tužilaštvo.

“Protojerej Jovan Plamenaca je poručio građanima u vezi policije koja obezbjeđuje litije, ili je na drugi način uključena oko crkveno-političke djelatnosti Beogradske patrijaršije: “Saznajte njihova imena i njih objavite. Snimite tako policajce u kordonima. Objavite ko su, od koga su, odakle su…Potrudite se da saznate njihovo imovno stanje, snimite njihove eventualno nelegalno sagrađene kuće i objavite to. Pratite ih kao što oni prate vas! Ne nosite im više kolače pobogu. Oni su vaši neprijatelji, sve dok služe režimu Mila Đukanovića.” Odazvao im se Portal IN4S, objavio njihove pozive ali i fotografije, imena, prezimena, adrese i duge lične podatke izvjesnih policajaca koje su im dostavili organizatori “Akcija na društvenim mrežama: Identifikujmo batinaše iz Budve”, ističu u CP.

Oni pozivaju državno tužilaštvo da pokrene krivične postupke protiv osoba navedenih u prijavi i time zaštite sve državne službenike koji vrše svoju dužnost u zaštiti ustavnog poretka i zakona, jer, u protivnom, navode u CP, ugrožavanjem službenih lica u vršenju svojih obaveza, urušava se ustavni poredak, podstiče bezakonje i potencijalni izvršioci krivičnih djela.

“Pravosuđe mora svojim pravovremenim i na zakonu zasnovanim odlukama spriječiti anarhiju, kakvu gledamo u pojedinim lokalnim samoupravama, svojim jednakim odnosom prema svim prekršiocima, bez obzira na položaj u društvu, vjersku ili partijsku pripadnost, da li nose mantiju, uniformu ili sudijsku togu, jer kalkulisanjem, oportunizmom i izbjegavanjem obavljanja dužnosti samo još više postiču nezakonita djela, komplikuju odnose u društvu, čime se stvara opasna atmosfera i narušava građanski mir. Ubjeđeni smo da je ogroman porast i svakodnevno kršenje zakona posljedica uvjerenja prekršioca da će izbjeći primjerenu kaznu pozivom svojih pristalica na proteste, zakonom rulje i pritiscima kakvi su predmet naše prijave”, saopšteno je iz CP.

28

avatar
1000
18
10
0
 
27
MarkoGluhidoToniVirusVirus
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gluhido
Gost
Gluhido

Kakva je ovo partija s imenom Crnogorska a Srbstvo ne bastini nase sveto Nemanjica Crnojevica Balsica

Marko
Gost
Marko

Ko Crnogorstvu ne bio vjeran Bogom i ljudima svuđ bio ćeran.

Virus
Gost
Virus

Koga briga za fašiste iz antiCrnogorskog pokreta

Fiume
Gost
Fiume

Odmah ih naci i najstrozije kazniti bez obzira o kome se radi, a pogotovo kazniti ako se radi o svestenim licima i politicarima

Sinjore
Gost
Sinjore

Organizator POZIVA? Sta je to? Molim strucnjake iz policije da objasne?

Bozidar
Gost
Bozidar

Js bi pošto vidim da je to postalo moderno podnio krivičnu prijavu protiv svih koji podnose krivične prijave.

Fico
Gost
Fico

Ne misli ovaj,nikome nista dobro !

Šako
Gost
Šako

Možda je bolje da ste je uložili u BG.

marius
Gost
marius

Mnogi svestenici svjesno ovo rade, jer znaju da nece odgovarat za svoja (ne)djela. Eno skoro onaj u HN je vozio pijan, i udario policajca, i kaznjen je sa 600 eura.Dje to ima u svijet, da se moze ovako ponasat, a samo novcano bit kaznjen ?

neramne
Gost
neramne

Bravo,budite se vise,branite sve Crnogorsko¡!!

Minas
Gost
Minas

Bruka i sramota jednog svestenog lica…

Migi
Gost
Migi

On je jedan obični član svetosavske sekte, a ne svješteno lice.

Slovoljubve
Gost
Slovoljubve

Bitno je da ti sebi dozvoljavaš apsolutnu nepismenost. Ne može se reći svještenik, svještenstvo, svješteno i sl. Jer je sveštenik nastalo od staroslovenskog slova en(ne mogu naći u tastaturi) , uglavnom , bilo je en i zato je sveštenik a nije bilo jat, jer je jat bilo na mjestu svijeće…

Sjeverni pol
Gost
Sjeverni pol

slovolubve osta vi nas ekavice

Serdar_mne🇲🇪
Gost
Serdar_mne🇲🇪

Prebrojacete nas lako u izbornoj noci. Mada vi znate koliko nas je. I svjesni ste kada brojite i obiljezavate policajce da smo i mi uz njih. Ne dajte da vas navlaze na zlo par uvezenih popova. Imate jos vremena da se okrenete nasoj Crnoj Gori.

Virus
Gost
Virus

Izbrojaćemo vas siguran budi. A posle brojanja, pravac Spuž

Vitni Voren
Gost
Vitni Voren

Bravo. Živio Crnogorski pokret!

Učo
Gost
Učo

Ne postoji NN lice koje objavljuje poruke ili bilo šta na portalima. Svako ,,NN” lice prilikom registracije i prijave ostavlja svoju Email adresu a samim tim više nije NN lice.,,Ono” se samo pojavljuje pod ,,Pseudo” imenom

Ivan
Gost
Ivan

Sta radi agencija za elektronske medije???

Mucho gusto
Gost
Mucho gusto

A kakva agencija, oni su vise puta objavili da ne mogu ništa portalu koji nije registrovan, kome se ne zna ni vlasnik ni sjedište ni izvor prihoda… Odnosno, zna se sve to, ali nezvanično.

sasapg
Gost
sasapg

Ne radi nista ja da ri kazem. Da je srece blokirati pristup takvim sajtovima iz CG sa svih i ternet provajdera i kraj…

Toni
Gost
Toni

Da ste makar i polupismeni, znali biste da je to nemoguće, iz više razloga. Prvi je sloboda govora, a drugi su i tehnološke mogućnosti. Slabo se znanja o internetu primaju u kamenjaru, možda 5G malo pogura stvar.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Posao policajca NIJE SAM PO SEBI NEČASTAN??? Kakva izjava! Kao kad bih ja rekao: posao popa nije sam po sebi nečastan. Posao policajca je častan i cijenjen svuda u svijetu, a to što policija smeta ostvarenju vaših prljavih ciljeva- baš mi je žao, pope! Suze mi uz čelo teku od tuge… Mičite ovog ratnog huškača iz 90-ih, budi mi ružene… Više »

Celo
Gost
Celo

Pa sto im krit identitet ako su cestiti i ne batinaju mucenicki marod!!!

Joo
Gost
Joo

a sto ti krijes identitet ovde….idi to pitaj punim imenom i prezimenom pravo u policiju…….

mala murtenica
Gost
mala murtenica

Svi cemo stati uz policiju cim zatreba ..svetosavsko cetnivce horde nece proci.
Nikad vise 1918.

Zoro
Gost
Zoro

Tako je iz vas smo policijo i vojsko nikad više 1918

Bane
Gost
Bane

Plamenac zaboravio si da si u crnu goru izgleda….

Send this to a friend