Hronika

Da li su policajci podržali nasilničko ponašanje kolega?

Danas ispred Osnovnog suda u Podgorici (Foto: CdM)

Tokom današnjeg saslušanja petorice pripadnika Interventne jedinice policije osumnjičenih za prebijanje trojice mladića, prije nekoliki dana u Podgorici, okupio se veći broj policajaca što je izazvalo burnu reakciju na društvenim mrežama. Građani se pitaju da li to znači da policija podržava prekoračenje ovlašćenja svojih kolega.

Policajci Mladen Vujović, Marko Stojanović, Vukoman Maraš, Slavko Furtula i Miloš Bečanović, koji se sumnjiče za zlostavljanje trojice mladića i falsifikovanje službenih isprava, su danas nakon saslušanja kod istražnog sudije pušteni su da se brane sa slobode.

Na društvenim mrežama otvorila se i polemika da li su policajci koji su podržali kolege prijavili javno okupljanje u skladu sa Zakonom. U Zakonu o javnom okupljanju navodi se da je organizator dužan da podnese pisanu prijavu za održavanje skupa, najkasnije pet dana prije njegovog održavanja. Po važećem pravnmo aktu današnji skup nije zakonski organizovan jer su njihove kolege uhapšene prije dva dana.

<<<Policajci osumnjičeni za prebijanje mladića pušteni da se brane sa slobode<<<

U Zakonu o javnim okupljanjima član 13 definiše pojam spontanog okupljanja: u slučaju da na otvorenom prostoru prikladnom za javno nenasilno izražavanje političkih, socijalnih i drugih uvjerenja i ciljeva, protesta, interesa i različitosti dođe do okupljanja više od 20 osoba, koje se može pojaviti kao reakcija na određena dešavanja, a koje se nije moglo predvidjeti niti organizovati u skladu sa ovim zakonom, policijski službenik će upoznati učesnike tog okupljanja da okupljanje nije organizovano u skladu sa ovim zakonom i upozoriti ih da su dužni da poštuju zakon.

Današnji čin više desetine policajaca navodi na zaključak da nisu upoznati na koji način se organizuju javna okupljanja.

Podsjetimo Vujović, Stojanović, Maraš, Furtula i Bečanović su u subotu uveče u centru Podgorice tukli mladiće J. B., S. N. i M. D. što je zabilježila i nadzorna kamera u neposrednoj blizini mjesta događaja.

<<<Policajci pretukli mladiće u Podgorici, hitno ispitati slučaj<<<

Zbog ovog slučaja direktor policije smijenjen je načelnik Inetrvente jedinice policije Podgorica Milana Radusinovića, a čin policajaca je naišao na osudu crnogorske javnosti javnosti.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jovica
Gost
Jovica

A zasto se onda okupljaju ako ne podrzavaju one olosi sto su prebili momke koji su sa djevojkama stajali ispred vrata biko im nije a rekao tukli su ih bez potrebe i ostali ih podravaju…to je primjer sa se treba bpjat njih…NE BOJTE SE GRADJANI NE BUDITE MISEVI U SVOJOJ RUPI UMJEST DA IZADJETE VI NA ULICE IZLAZE ONI DA… Više »

vujke
Gost
vujke

Ne mlatite gluposti otidjite malo kroz evropu i dalje pa da vidite kako policija lesi od batina a ovi nasi jadovi ne smiju da udare ikad neko zasluzi neko cekaju odobrenje od sefa.

tebra
Gost
tebra

neka vujke nisi ti mrdnuo iz cg

savest
Gost
savest

Nego zasto su izasli??Omililo im se da rade sto hoce.A narod placa..Izbaciti iz policije sve sto ne vredi.Zbog njih policiji narod ne vjeruje.Svi se moramo postovati.Ne moze niko tuci gradkjane zato sto mu se hoce.

djuturum
Gost
djuturum

Udri moja milicijo!

Ljubo
Gost
Ljubo

OVO SAMO KOD NAS MOZE DA SE DOGODI

Budimo realni
Gost
Budimo realni

A.C.A.B. Čast izuzecima koji su baš rijetkost.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Svi ovi panduri koji su pružili podršku kolegama batinašima su kao oni i treba ih posmatrat.

Realista2
Gost
Realista2

Postupak ovih policajaca je cisto neiskustvo.Treba da odgovara onaj ko je rasporedio mladice koji su tek dosli sa akademije u interventnu grupu bez iskusnijeg kolege.Ranije policajac nije mogao raditi u interventnoj ako 5-6godina nije radio kao pozornik.Ovako su ih sefovi bacili u vatru a sad se peru saopstenjima.

Realista2
Gost
Realista2

Da sam nekada pogledao policajca poprijeko ne bi mi trebala policija kada bih dosao kuci.Danas roditelji kriminalci vaspitavaju djecu buduce kriminalce pa opali po policiji koja je obespravljena.Ipak ne podrzavam bilo koji oblik nasilja niti podrzavam danasnje vaspitanje djece.Ove sto komentarisu zamolio bih da vikendom izadju po lokalima pa ce vam biti jasno o cemu pricam.

savest
Gost
savest

Realisyta ne lupetaj.

bljak
Gost
bljak

Sramota da policajci javno podrzavaju nasilje nad neduznim gradjanima! Sram vas Bilo!

Soko
Gost
Soko

Da oni podrzavaju svoje nasilje. Ma strasno. Ovo je prava policajska drzava. Sramota. Svi koji su dosli da daju podrsku da je pravne drzave dobili bi otkaz. Ali…. njih stiti drzava i podrzava.

Zlocko
Gost
Zlocko

Pg o81 ti pises kao da niko odavde sto komentarisemo nije izlazo vani.mozda sam u vise drzava bio od tebe i hapsen sam u neke. Nije tacno to sto pricas ko god nije kriv niti se sklanja od policije niti bjezi a bogami cim si kri onda se tako i ponasas nije ti milo sres nide nikog.svude biju i ubijaju… Više »

PG081
Gost
PG081

Zlocko ja sam rekao da najveci kriminalci u Svici ne smiju pogledat pozornika na ulicu a nekog vise rangiranog policajca,nisam pricao o ljudima koji nisu kriminalci,a u CG smije li policajac i gradske mangupcice taknut, a kamo li žešće momke?

Biohazard
Gost
Biohazard

Iskreno mislim da se ljudi mogu promjeniti , ne treba nikog sad zakopati za cijeli zivot zbog ovoga , ove momke ukoliko se pokaze da se kaju treba opet na neki nacin angazovati u policiju u buducnosti , naravno ako nemaju slicnih prekrsaja prije ovoga i to striktno ! Nisu ih ubili , niti tesko provrijedili , ali jesu tesko… Više »

Realista
Gost
Realista

Potreban sendvicar koji bi za sendvic sa salamom dislajkovao normalna misljenja ono malo normalnih gradjana sto je preostalo u crnoj gori! Postoji mogucnost dobijanja sendvica sa parizerom ukoliko bi sendvicar ostvario zapazene rezultate! Hahaha

Biohazard
Gost
Biohazard

Jeli plačeš kuci kad ti neko ‘dislajkuje’ komentar ???

Realista
Gost
Realista

Brzo u kucaru! Sad ce sendvici

Realista
Gost
Realista

Samo reci oces sa salamom ili sa parizerom? Hahaha

Realista
Gost
Realista

Hahahahaha jaoo jao tek sad po dislajkovima vidim da je placen ozbiljan broj sendvicara-tabletasa da stiskaju minus. Ni ne znaju zasto! Dali im po sendvic i rekli da tako treba 😃

over
Gost
over

Podrzali jer znam kolege postene policajce koji nijesu podrzali i smatraju da ono nije bilo u redu. Toliko.Pa neka neko izudara njih sad, sudiju, i tako…ajde sve ali ono sutiranje, pa pi zaista. Da izbace steroide.

Send this to a friend