Hronika

Dačić o hapšenju Beograđanke koja je napala sutkinju: Osuda hajke bez dokaza

Ivica Dačić

Beograđanki Sari Vidak (20) određen je pritvor i prebačena je u pritvorsku jedinicu zatvora u Spužu zbog navodnog napada na sudiju Prekršajnog suda u Kotoru Jelenu Stanišić. 

Stanišić tvrdi da je Vidak fizički napala nakon što je njenom dečku izrekla prekršajnu kaznu, dok druga strana tvrdi suprotno, odnosno da je sudija najprije verbalno i fizički nasrnula na Beograđanku, a kada je shvatila šta je uradila optužila je devojku da ju je napala dok je obavljala dužnost.

Ambasada je nalog za po stupanje dobila od Ministarstva spoljnih poslova Srbije, a šef srpske diplomatije Ivica Dačić kaže da je hitno naložio ambasadoru Bingulcu da od nadležnih organa u Crnoj Gori dobiju sve informacije u vezi hapšenja Vidak.

“Lično osuđujem hajku u crnogorskim medijima bez ikakvih dokaza. Očekujem da će Ambasada Srbije u Crnoj Gori utvrditi sve činjenice i u skladu s tim ćemo preduzimati dalje korake”, rekao je Dačić.

Vidak je privredena odmah posijle incidenta koji se dogodio u kotorskom sudu. Na teret joj je stavljeno krivično delo napad na službeno lice, za šta je zaprijećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

196 Komentara na "Dačić o hapšenju Beograđanke koja je napala sutkinju: Osuda hajke bez dokaza"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend