Hronika

Damjanović ubijen u Nikšiću, istraga u toku

Damjanović

Tridesetsedmogodišnji Petar Damjanović, čije je tijelo pronađeno u subotu ujutro u cetinjskom mjestu Kobilji Do, prema dosadašnjim podacima istražiteljima, ubijen je u Nikšiću, piše Dan.

Do ovog saznanja inspektori su došli pošto je utvrđeno da je Damjanović posljednji put viđen u Nikšiću. Zbog toga, istragu o ovoj likvidaciji vodi nikšićka policija.

Prema nezvaničnim informacijama, i signal mobilnog telefona koji je koristio navodno je registrovan zadnji put na teritoriji Nikšića. Policija u cilju dalje istrage nije mogla da saopšti više detalja.

Beživotno tijelo Damjanovića nakon ubistva vozilom je prevezeno u nepristupačni dio Kobiljeg Dola gdje je djelimično zakopano, a zatim i prekriveno lišćem, kako bi se sakrilo. Obdukcioni nalaz pokazao je da je Nikšićanin ubijen sa dva hica, koja su mu ispaljena u grudi.

Ipak, istražiteljima je i dalje nepoznato ko je likvidirao Damjanovića i ko je učestvovao u ovom stravičnom zločinu.

Obducenti i forenzičari obavili su vještačenja kojim je potvrđen identitet Damjanovića, kao i uzrok smrti, ali još nije otkriveno kada je ubijen.

Njegovo beživotno tijelo bilo je bačeno pored puta koji povezuje Nikšić i Cetinje. Leš je bio u fazi raspadanja, a slučajno su ga pronašli mještani.

Preliminarni izvještaj obducenta pokazao je da na tijelu postoje povrede u predjelu grudnog koša nanijete vatrenim oružjem. Policija radi na rasvjetljavanju događaja naveli su iz policije nakon pronalaska leša.

Nestanak Damjanovića prijavljen je 3. septembra. On je skoro dva mjeseca prije nestanka izašao iz spuškog zatvora, gdje je izdržao sedmomjesečnu kaznu zbog nelegalnog posjedovanja oružja. Živio je sa ocem i bratom u nikšićkom naselju Glibavac, a tog dana kada je nestao rekao im je da ide do grada da popije kafu i kupi cigarete.

Kako se iste noći nije vratio, otac i brat su pokušavali da stupe u kontakt sa njim preko mobilnog telefona, ali je bio isključen. Narednog dana njegov brat je obavijestio policiju.

Za organe reda Damjanović je bio bezbjednosno interesantno lice koje je, navodno, bilo povezano sa članovima „škaljarskog klana”. Pretresom objekata Kotorana Jovana i Igora Vukotića, koje je policija uz Igora Dedovića označila kao „šefove” „škaljarskog klana”, pronađen je pištolj za koje je Damjanović tada tvrdio da je njegov.

Po nalogu kotorskog tužilaštva tada su, osim Damjanovića, uhapšeni Jovan Jovanović i Nikola Dedović, kojeje policija prilikom pretresa zatekla u apartmanima Vukotića. Oni su oslobođeni optužbe, a Damjanović je osuđen na sedmomjesečnu kaznu zatvora.

Tridesetsedmogodišnji Nikšićanin i ranije je osuđivan, a tokom boravka u zatvoru januara 2015. godine učestvovao je u tuči između zatvorenika i službenika ZIKS-a. Tada je zbog napada na službeno lice osuđen na dvije godine i sedam mjeseci zatvora.

U januaru ove godine u spuškom zatvoru takođe je učestvovao u tuči i tada je pretukao Kotoranina Miloša Trba, koji je optužen za saučesništvo u ubistvu Dalibora Đurića, jednog od navodnih članova „škaljarskog klana”.

Đurić je septembra prošle godine likvidaran hicem iz snajpera u dvorištu ZIKS-a, gdje je boravio zbog krivičnih djela iznuda i nasilničko ponašanje.

Send this to a friend