Hronika

Nastavljen pretres; Advokat Milošević: Ovo nije “Ničija” već kuća Vladana Ivanovića iz Podgorice

Marko Milošević

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) nastavili su danas pretres objekta poznatog pod nazivom “Ničija kuća” na Gorici u Podgorici, a po nalogu Višeg suda. Advokat Marko Milošević je kazao da u nastavku prtresa SPO radi popis. On je istakao da to nije “Ničija kuća” već kuća Vladana Ivanovića iz Podgorice.

<<<SPO pretresa “Ničiju kuću”; Advokat Milošević: Pretres nezakonit, nema ništa da se nađe, sve je transparentno<<<

Radi se o objektu za kojeg je uhapšeni vlasnik Atlas grupe Duško Knežević tvrdio da se gradi za bivšeg predsjednika Crne Gore i DPS-a Mila Đukanovića, te da se samo formalno vodi na biznismena iz Podgorice Vladana Ivanovića.

“SPO akciju naziva pretresom, a mi branioci popisom. Radi se o klasičnom popisu stvari koje su uvezene za kuću, koje treba da se ugrade. Radi se o građevinskom materijalu i opremi za završne obrade u građevinarstvu. To je suština priče”, rekao je advokat Milošević novinarima.

On je naglasio da su za sve stvari koje su nađene u kuć uredno plaćene sve obaveze, sve dažbine prema državi.

“Popisujemo. Danas je na redu keramika, wc šolje, vodokotlići, parketi, sijalice smo juče popisali. Od prilike vam je to, to. Kao što smo juče rekli, ništa novo nema. Popis bi trajao danima i danima, da se nije uključio vlasnik kuće gospodin Vladan Ivanović, koji je privatno poručio svaku od ovih stvari, svaku od ovih stvari izabrao, platio. Znači, svaku od ovih stvari koja je predmet fakture i predmet kontrole je uredno izabrao, poručio, platio i isporučeno mu je na kuću”, istakao je advokat.

Nakon ove akcije, nakon ovog popisa, najavljena je dodatna kontrola, dodatni pregled stvari, da li mu je dobavljač od kojeg je poručio stvari, uredno sve isporučio ili je nešto propustio, prenosi RTCG.

“Sa dobavljačem je takođe bio u kontaktu, u komunikaciji dok se radi o popisu, oko nekih tehničkih detalja i to je to suština. Mislim da je jasno. I vlasnik kuće, ne radi se o ničijoj kući, radi se o kući koja je vlasništvo gospodina Vladana Ivanovića iz Podgorice. Na tabli koja prati građevinski objekat je takođe istaknuto uredno njegovo ime”, katao je advokat

Istakao je da nemaju podatke na osnovu čega se vrši pretres.

“Nemamo podatke, naredba na osnovu koje se vrši pretres je po našem mišljenju nezakonita, ne bismo je dalje komentarisali od toga”, kazao je on.

Desetak pripadnika SPO juče su započeli pretres ovog objekta i popisali stvari koji se nalaze u objektu.

Foto: Dragan Mijatović/Pobjeda
Foto: Dragan Mijatović/Pobjeda

Pretresu su prisustvovali vlasnik kuće i firme Master inženjering Vladan Ivanović sa advokatima Markom Miloševićem i Zoranom Piperovićem.

“Danas prisustvujemo krajnje čudnom i nesvakidašnjem pretresu, shodno naredbi Višeg suda u Podgorici. Naredba ne sadrži ni osnove sumnje, ni osnovanu sumnju, već krajnje nezakonito po našem mišljenju se navode samo sumnja, bez podvlačenja o kakvoj sumnji se radi, što bi morali da je urade. Na raspolaganju su im kompletni resursi, kuća, popisi. Rade popise stvari. Sve je transparentno, vrlo objektivno, vrlo realno pokazujemo sve što treba”, saopštio je Milošević juče.

On nije htio da se izjašnjava vezano za navodna krivična djela iz naredbe, ali je poručio da “sa sigurnošću može reći da bilo što za ta krivična djela koja se stavljaju, tu ne mogu naći”.

“Niti tu, niti na bilo kojem drugom mjestu”, dodao je.

Pojasnio je da se u kući nalaze predmeti koji su “uredno kupljeni, uredno uvezeni i uredno su plaćene sve carinske obaveze povodom njih”.

Prošle sedmice je glavni specijalni tužilac Vladimir Novović saopštio da su u predmetu poznatom pod nazivom “Ničija kuća” došli do interesantnih informacija pretresom određenog telefonskog uređaja.

“Pribavljeni su određeni bankarski izvodi, odnosno bankarski računi, a do interesantnih informacija smo došli pretresom određenog telefonskog uređaja. To je sve što mogu reći vezano za taj predmet, osim da je u tom predmetu, u svojstvu građanina, prikupljeno obavještenje od strane Duška Kneževića”, rekao je Novović u emisiji Načisto na TV Vijesti.

19

avatar
1000
15
4
0
 
19
IzabelaIzabelaKamenje valja DRatkoMilan Podgorica
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kamenje valja D
Gost
Kamenje valja D

Sve legalno.

Ratko
Gost
Ratko

Ratko
Interesantno je da ovde svi brane Mila. A kuca nije njegova. Do juče je bila NIČIJA!

Milan Podgorica
Gost
Milan Podgorica

ovaj mikosevic pametica taster mali dje si se skolovao za takvog strucnjaka. po kafana dpsovskih

Ann
Gost
Ann

Jedina drzava dje se izmedju bivšeg predsjednika i poznatog kriminalca koji je i utekao u Britaniju dom mu nisu obecali slobodu za kes za izbore i da laze protiv predsjednika veruje kriminalcu.

amo
Gost
amo

Novović radi po direktivi sadašnjeg predśednika skupštine inače njegovog šefa stranke Mandića,ali kad budu oni padali biće to zanimljivo i bolno za njih.

kizo
Gost
kizo

Koja sprdnja od SPO.

noname
Gost
noname

popisaste li carevica?

Nikola
Gost
Nikola

Ispitati odakle Ivanovicu pare za ovo?!

amo
Gost
amo

Pitaše li Šukovića i Carevića okle im pare za onoliku imovinu?

Izabela
Gost
Izabela

Evo 25 godina gradi po Crnoj Gori. Čuj odakle mu pare. Kao da pitaš odakle Zetagradnju pare da napravi jednu malo veću kuću.

Vozač
Gost
Vozač

Tu kuću dajte državi

Izabela
Gost
Izabela

Daj ti svoju kuću državi, legalno kupljen plac, legalno izgrađena. Begaj bre.

Dopamin
Gost
Dopamin

Ničija veli kuća,cčovjek vlasnik 1/1 i ima milione, firme, sve legalno 100%. Vidite da nema rakije đe domaće pa ga uhapsite.

Sivi soko
Gost
Sivi soko

Kao krdo bizona probijamo led,i jedan za drugim padamo u vodu.

Vienia da je
Gost
Vienia da je

Dusko knezevic je dno dna ….obican spijun i prevarant …ne koljite vola zbog kila mesa ….ne prodajte se sluzbama …upalite kap i novi duvanski pokrenite drzavu …

Vojo
Gost
Vojo

Svudje ovaj Piperovic se pojavi nek pretresaju kad je sve ok, sto ces tu.

Lipa
Gost
Lipa

Ko je tada gradonačelnik bio taj je znao divlja gradnja cvetala ničijih kuća i hotela koliko oćeš nije Podgorica velegrada ajde u Njujork veliki grad neka nešto neko na crno napravi zatvor kod nas lopovluk

Milatovic
Gost
Milatovic

E propalo se kad na osnovu price rekla kazala djeluje SDT I SPO i na osnovu kfanskih prica pojedinih politicara, treba mladi da bjeze odavde i da s ene vracu cak ni na odmor ljeti..

Mrgud
Gost
Mrgud

Najbolji svjedoci su kriminalci protiv svojih do jučerašnjih pajtosa.

Send this to a friend