Hronika

Vještak: Telefoni nisu tražili šifru pri uključivanju

Marko Lakić

Suđenje optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine nastavlja se danas u podgoričkom Višem sudu. Tokom jučerašnjeg suđenja pregledani su dokazi iz Ministarstva odbrane SAD-a i dopis Telekoma, kao i dio odgovora iz zamolnice koji se odnosi na svjedoka Brjana Skota.

Danas je pred sudom vještak Marko Lakić, a čitani su izvještaju o vještačenju telefona Nokia C1, KAT i SIM kartica.

“Nijedan od vještačenih telefon nije tražio šifru prilkom uključivanja”, kazao je Lakić.

Prema navodima optužnice, planiranim terorističkim napadom na dan izbora rukovodila su dvojica Rusa Edvard Širokov i Vladimir Popov, kojima se sudi u odsustvu. Širokov je, kako se navodi u optužnici, nakon propadanja plana o terorističkom napadu u Crnoj Gori, zatražio od Sinđelića da pronađe osobu koja zna da koristi vatreno oružje i koja će, u Podgorici, ubiti tadašnjeg predsjednika Vlade Mila Đukanovića.

Sinđelić je bio zadužen da vrbuje druge članove organizacije, prima i predaje novac između organizatora i članova grupe, obezbijedi oružje, telefone, kupi policijsku opremu, uniformu, štitnike, palice, pancire, suzavac, gas masku i drugu opremu koju bi prilikom napada na Skupštinu koristili članovi grupe.

Akcijom ispred Skupštine, prema njegovim tvrdnjama, trebalo je da rukovodi političar Demokratskog fronta čiji identitet nije otkrio, ali je naveo da se radi o osobi koj a dobro govori ruski jezik.

Optužnicom Specijalnog državnog tužilaštva su, osim dvojice ruskih državljana, obuhvaćeni lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, Mandićev vozač Mihailo Čađenović, Srboljub Đorđević, Kristina Hristić, Branka Milan, Dušić Milić, Dragan Maksić, te Predrag Bogićević i Nemanja Ristić, kojima se sudi u odsustvu.

2 Komentara na "Vještak: Telefoni nisu tražili šifru pri uključivanju"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend