Hronika

Danijel Kalezić napadnut u Podgorici; Ministarstvo: Prijaviti policiji govor mržnje i svaki nacionalistički i homofobni napad

Predsjednik Upravnog odbora NVO Queer Montenegor Danijel Kalezić napadnut je sinoć u Podgorici.

“Nakon šest godina sinoć sam doživio prvi put verbalni napad na ulici. Psovalo me je desetak slavljenika i nazivala “crnogorskim pederom” u blizini glavne autobuske stanice u Podgorici. Mirno sam reagovao i izbjegao teži incident”, napisao je Kalezić na svom Facbook profilu.

To mu se, ističe, od 2014. godine nije dogodilo.

Nakon šest godina sinoć sam doživio prvi put verbalni napad na ulici. Psovalo me je desetak slavljenika i nazivala "…

Gepostet von Danijel Kalezić am Dienstag, 1. September 2020

“Razmišljao sam o tome da li da objavim ovo ili ne i odlučio da ipak objavim jer oni koji preuzimaju političku odgovornost za ovu zemlju moraju preuzeti odgovornost za to da se svi osjećamo bezbjedno i jednako i da se poštuju zakoni i vladavina prava i da jednakost podrazumijeva jednakost svih, ne samo dijela ljudi”, ističe Kalezić.

A Ministarstvo za ljudska i manjinska prava kazalo je za CdM da najoštrije osuđuju sve češće i izraženije primjere netrpeljivosti prema pripadnicima manjinskih naroda i drugih društveno marginalizovanih grupa.

“Proteklih dana sve se češće registruju primjeri napada na imovinu i lični integritet pojedinica samo zbog njihovog poznatog ili pretpostavljenog manjinskog identiteta. Ministarstvo za ljudska i manjinska prava poziva građane koji su žrtve nacionalnističkih i homofobnih napada, bilo na ulici ili na društvenim mrežama, da policiji prijave svaki primjer ugrožovanja sigurnosti i uznemiravanja”, navode u ovom resoru.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava apeluje na građane koji, na bilo koji način, učestvuju u proslavi određenih izbornih rezultata da to čine na civilizovan i prihvatljiv način, bez provokacija, uvreda i demonstracije nadmoći i sile prema drugima.

Podsjećamo, pristalice prosrpske opozicije su juče tokom dana u Podgorici i još nekim gradovima organizovali okupljanja na kojima su nosili trobojke, dizali tri prsta, nosili kokarde, pjevali o Kosovu, Srbiji, đeneralu Draži…

<<<Ovako se slavilo noćas<<<

<<<Sukobi u Siti kvartu: Srpske zastave i tri prsta ulicama Podgorice<<<

Nosioci lista Za budućnost Crne Gore, Mir je naša nacija, i Crno na bijelo, Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović pozvali su građane da ostanu kući i pobjedu opozicije na parlamentarnim izborima slave sa svojom porodicom.

<<<Krivokapić: Ostanite kući, ulica nikom nije dobro donijela, nema niko da se plaši da će Crna Gora nestati<<<

<<<Abazović: Ostanite kućama, svako nasilje ugrožava pobjedu i smjenu režima<<<

S.Đ.

13

avatar
1000
9
4
0
 
13
Oljahttps://m.cOljahttps://m.cTggssradetorontoDok ne popadamo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dok ne popadamo
Gost
Dok ne popadamo

Vazi vazi tek ce narod da vidi koga su izabrali. A skinuti se ovi nece tako lako. Imali smo primjer Budve mjesec dana oce na silu da udju. E takav bi haos bio i bice kada narod shvati da je odluka pogresna. Tacno je da je promjena trebala. To je svima trebalo ali ne da dodje na vlast nacionalisticka partija.

Tggss
Gost
Tggss

Najtužnije je što ti nacionalisti dolaze uz pomoć procrnogorskih glasova partije tajkuna Rakčevića i Perovića.Dritan je samo izvođač radova, maramica za jednokratnu upotrebu.

Da ja.
Gost
Da ja.

…. ovi što preuzimaju vlast trebaju da preuzmu odgovornost…. Danijel reče. Hoćeš reći da su ih oni poslali na tebe……. Treba da znaš ko treba da te zaštiti od izgrednika, huligana,… Njima se obrati. Ja te podržavam. Ali razmisli. Ispeci pa reci.

Oljahttps://m.c
Gost
Oljahttps://m.c

Neka te brani opozicija njih si glasao

Simun
Gost
Simun

Ko je Danijel Kalezic ?

Herceg Novi
Gost
Herceg Novi

A nase cuvene NVO organizacije. Oni ovo ludilo ne vide ne cuju! Gdje su ambasade da se jave? Je li ovo opet zrtvovana CG da bi se Srbi na bBalkanu umirili i priznali Kosovo? Znaci treba biti uporni siledzija pa Brisel nagradi

radetoronto
Gost
radetoronto

Srbija nece priznati Kosovo bez neko bas debelo obestecenje. To pitanje je pitanje prestiza drzave i naroda.

A sto se tice Crne gore, mozete slobodno da ga cuvate. Srbijancima nije bitno teritorija Crne gore, nego kakav zivot imaju Srbi koji zive u Crnoj gori. Srbija nema narod ni za teritoriju koji trenutno poseduje.

Oljahttps://m.c
Gost
Oljahttps://m.c

Svi su se sakrili u misju rupu. Kakve nevladine organizacije

Luka
Gost
Luka

Samo neka DF fašisti budu svjesni da ne bi bili ni blizu da ljudi nisu glasali za gradjaske partije tako neka se malo primire… Danijele, samo hrabro!

Pop
Gost
Pop

Divljanje.Kukavci će reći,podmeću nam.
A svi znamo što im leži na duši.

Gibanica
Gost
Gibanica

Četnici , nećete đe ste mislili …

Romi
Gost
Romi

Imaš li svjedoke aktivisto ili hoćeš da budeš drama Queen?

Nikobitan
Gost
Nikobitan

Vidi se da ovo nece dugo trajati. Ovo nije prirodno!

Send this to a friend