Hronika

Danilović: Đukanović zna motiv napada na Oliveru Lakić

Nakon što je lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović kazao da je novinarki Vijesti Oliveri Lakić nanešena kontrolisana šteta, a onima koji su bili politička meta nekontrolisana, reagovao je predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović. On je ocijenio da ova izjava predstavlja obesmišljavanje ljudskog života, bivših i svake buduće žrtve kriminalaca spregnutih sa djelovima državne vlasti.

“Izjava novoizabranog predsjednika države Đukanovića podrazumijeva da on očigledno zna motiv napada na Oliveru Lakić. Ko zna motiv vjerovatno zna i nalogodavca. Đukanović je dužan da javno saopšti ko je to pucao u Lakić “kontrolisano je ranjavajući” i, očigledno, nekontrolisano ranjavajući DPS? Ko je taj čije ime ne smije ni Đukanović da kaže”, upitao je Danilović i dodao da ova izjava možda crta i naslućuje da su pucači ili među nama u opoziciji ili u nekom “odbjeglom” krilu DPS-a.

<<<U pucnjavi ranjena novinarka Vijesti Olivera Lakić<<<

“Krvavo je opasno bez dokaza ovako nešto izjavljivati a istovremeno ne natjerati državne istražne organe da otkriju počinioca. Ne raditi ništa znači pomagati pucaču. Ovom logikom može se sprati odgovornost državnih organa za ubistvo Duška Jonavića ili inspektora Šćekića. Sumnja da ubijaju oni koji hoće da nanesu štetu državi (a to znači DPS-u) nije ni malo orginalna – čuli smo je mnogo puta. Samo treba na kraju reći zašto država i njena nepromijenjena vlast ne saopšte: ko ranjava, ubija i razara Crnu Goru? Đukanović ili ko god drugi samo treba da odgovari na pitanje ko?”, upitao je Danilović.

Send this to a friend