Hronika V.D. DIREKTORA ANB-A NEZAKONITO SMIJENIO NAČELNIKE REGIONALNIH CENTARA JUG I CENTRALNA REGIJA

Dejan Vukšić šalje profesionalce kući, a dovodi politički podobne anonimuse

Dejan Vukšić

Nedavno imenovani vršilac dužnosi direktora ANB-a Dejan Vukšić juče je smijenio načelnike regionalnih centara Jug i Centralna regija Iliju Živanovića i Bojana Vukčevića, čime je nastavio sa politički motivisanim protivzakonitim smjenama rukovodilaca u ovoj bezbjednosnoj instituciji, pišu Dnevne novine.

Naime, samo nekoliko dana nakon što je smijenio rukovodioce nekoliko najvažnijih sektora unutar ANB, Vukšić je odlučio da smijeni i dva od ukupno tri načelnika regionalnih centara Agencije.

Iako je ovakvo vođenje kadrovske politike unutar ovog važnog državnog organa, nakon više uzastopnih smjena i poruka koje su poslate, bilo logično očekivati, ipak iznenađuje da je Vukšić smijenio i Živanovića i Vukčevića čiji djelokrug poslova obuhvata 2/3 terenske operative, a obojica su važili za obučene profesionalce koji su obučavani i u okviru partnerskih programa sa SAD.

Da li će poslije svega ostati iko od ranije rukovodne strukture profesionalaca u ANB, ostaje da se vidi, a posebno koga će Vukšić dovesti sa strane u ovaj osjetljivi sistem, jer takvi nagovještaji već postoje.

Podsjećamo, Vukšić je ranije smijenio četiri načelnika u ANB-u, i to Luku Bulatovića, Danila Grozdanića, Mirka Milovića i Miloša Vujisića.

Vd. direktora je mimo Zakona o ANB-u postavljen na funkciiju čelnog čovjeka ove bezbjednosne institucije, bio je nosilac liste koalicije Za budućnost Crne Gore na lokalnim izborima u Kotoru i za predsjednika lokalnog parlamenta izabran je bio na nastavku konstitutivne sjednice novog saziva Skupštine opštine Kotor, 28. oktobra.

Zakonom o ANB-u mjesto prvog čovjeka ne može pokrivati osoba koja je politički angažovana, tako da postavljanje Vukšića predstavlja svojevrsno pravno nasilje i krajnje nezakonito postupanje Vlade.

Takođe zakonom je jasno propisano da direktor ANB-a ne može pokrivati još jednu funkiciju, a Vukšić je još uvijek zvanično predsjednik lokalnog parlamenta.

Osim toga što je kao avokat zastupao članove “kavačkog klana”, Vukšić je, prema nezvaničnim saznanjima, blisko vezan sa Srpskom pravoslavnom crkvom, a samim tim i sa ruskim oligarsima poput Deripaske.

Osim što potpuno nezakonito smjenjuje čelne ljude u ANB-u, Vukišić opet mimo zakona te iste ljude ne raspoređuje na nove dužnosti, već ih šalje na nepostojeći “odmor”.

Tako da imamo situaciju da su smijenjeni ljudi neraspoređeni, a da se na njihova mjesta postavljaju novi koji pravno ne mogu dobiti rješenja na te pozicije, jer u pravnom i suštinskom smislu te pozicije zauzimaju smijenjeni i po tim koeficijentima primaju platu.

17

avatar
1000
15
2
0
 
15
gratisJa samSlavkoanonimniLovcenska
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
gratis
Gost
gratis

Ilija Živanović je prije svega jedan častan čovjek bez ijedne mrlje u karijeri i veliki profesionalac. ovo kažem jer ga poznajem lično

Ja sam
Gost
Ja sam

Svi u savjetnike kod Mila.

Slavko
Gost
Slavko

Ko god je bio službenik ANB pod režimom DPS-a je nedostojan te službe. Neki zato što su radili protivzakonito u službi partije, a neki zato što su to trpjeli i ćutali sve vrijeme. Kompletnu ANB treba izvrnuti i prevrnuti, preispitati rad svakog službenika i operativca – od vrha do dna.

Lovcenska
Gost
Lovcenska

To je zbog toga sto ih je dps postavio iz istih razloga

Džiu džica
Gost
Džiu džica

Kad ova vlast smjenjuje,
Tačno je to jednako kao da te crnogorska vlast nagrađuje.
Smijenjen od Vukšića, advokata bande,
Pa dje ćeš veće priznanje.

Tito
Gost
Tito

E vukcevic je bio profesionalac u pm. Od vozaca do sefa podgorickog db-a.. takvo kadriranje nas je dovelo do ovoga dje smo.

anonimni
Gost
anonimni

A prije nego je bio vozač Markoviću radio je u Voliju tako što je ljudima punio kese!

Komšija
Gost
Komšija

Ja mislim da nije tica sve što leti.

Džiu džica
Gost
Džiu džica

Eto prostora da Bia i Vba srpska rade po cg šta hoće.
To je kao da uklonite granice.

Udar na bezbjednost

NIKSIC
Gost
NIKSIC

I vrapci na grani znaju lakvi su oni ” profesionalci”…

Džiu džica
Gost
Džiu džica

100 procentni crnogorci.
Ako ti smeta, ti uzmi 24e i pravac Bg, božur bus.

Dragi
Gost
Dragi

Dobro je to neka Abazovic vidi kad ce ga EU i NATO pozvati u posjetu,dakle klasicno zakljucavanje od svetosavskih poltrona barem prena NATO,Abazovicu kikirezu ovo ti ne izlazi na dobro,jer je ovo tvoje maslo.

Bot 32/6
Gost
Bot 32/6

Svi profesionalci poznati po svom poltronizmu i nepotizmu spram bivše vlasti, ideologije samo svog džepa ne treba da idu kući već u zatvor.

Naroz
Gost
Naroz

Ja mislim da će ipak dovesti profesionalce, svoje kolege iz Безбедносно-информативнe агенцијe…

Micko
Gost
Micko

A sto ih smjeni ?!

Markoza
Gost
Markoza

A sto se moglo ocekivati drugo.

The Stig 🇲🇪
Gost
The Stig 🇲🇪

Profesionalce?

Send this to a friend