Hronika

Demokrate: Jedno je afera Atlas, a drugo Koverta

Potpredsjednik i poslanik Demokrata u Skupštini Crne Gore, Momo Koprivica i Danilo Šaranović, na press konferenciji saopštili su da se zloupotrebom državnih institucija želi gurnuti pod tepih ogoljeno i prizemno bezakonje, odnosno izbjeći utvrđivanje odgovornosti Slavoljuba Stijepovića za nelegalno i sramotno uzimanje enormne sume novca za protivpravno i kriminalno finansiranje DPS-a u, najvećem političkom skandalu u posljednjoj deceniji, aferi ”Koverta”.

Kako je Koprivica saopštio, ovdje se moraju jasno razgraničiti stvari kako bi se izbjeglo zamešateljstvo i primjena dvostrukih aršina. Jedno je afera “Atlas”, a sasvim drugo je afera “Koverta”.

<<<Stijepović o snimku Kneževića: Riječ je o smišljenoj podvali<<<

“U  prvom slučaju krivično se razmatra poslovanje u privredi banaka, a u posve drugom slučaju radi se o protivpravnom i kriminalnom finansiranju DPS-a, crnim fondovima, korupciji, pranju novca u režiji vladajuće partije i krivičnim djelima protiv izbornih prava. U prvom slučaju javnost još nije vidjela dokaze, nema snimka niti tako eklatantnih dokaza koji udaraju u oči kao u aferi ‘Koverta’. U prvom slučaju je pokrenut postupak, a u drugom nije. A zašto nije? Nije, iako je samo u aferi Koverta viđen corpus delicti, odnosno viđeno je golim okom od strane cjelokupne crnogorske javnosti kako tadašnji gradonačelnik Podgorice, a sadašnji generalni sekretar predsjednika Crne Gore, bestidno uzima kovertu mimo propisa i skrupula, i bez ikakvog prijavljivanja, iako je prijavljivanje donacija zakonska obaveza”, izjavio je Koprivica.

On je naglasio da je afera “Koverta” posve zasebna afera, zaseban slučaj koji govori o podmazivanju partijske mašinerije DPS-a crnim fondovima i o drastičnom koruptivnom i kriminalnom djelovanju novca u politici. Koprivica je, takođe, naveo da Slavoljub Stijepović nije sporedan lik u tuđoj aferi, nego je, sa svojim šefom koji ga je poslao za kovertu, počinilac posebnog krivičnog djela i učesnik najveće afere i skandala u novijoj političkoj istoriji Crne Gore.

Podsjetio je da su aktivisti DF-a hapšeni i privođeni zbog navodne konverzije 200.000 eura.

“Dakle, oni su hapšeni, a Stijepović nije ni saslušan. Da li su to jednaki aršini za sve? Zašto i Slavoljub Stijepović nije saslušan, priveden i uhapšen? On je u ovoj aferi kurir Mila Đukanovića koji trpa 100.000 u džep da bi ih pridružio onim 100.000 koji su već bili u štabu DPS-a kod Đukanovića”, saopštio je Koprivica.

Kako je Koprivica na kraju izlaganja izjavio, kao i svaki drugi, tajni i nelegalno pribavljeni novac DPS-a, tako je i novac koji je Stijepović uzeo poslužio za nelegalne radnje.

Tim novcem su finansirane kupovine glasova i počinjena krivična djela, a prije svega povreda slobode opredjeljenja pri glasanju.

,,Nama je to jasno, a na VDT-u je da zauzme jasan javni stav o tome. Grdno se vara svaki funkcioner DPS-a koji misli da će im poći za rukom da zataškaju skandaloznu aferu `Koverta` ”, zaključio je Koprivica.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Big
Gost
Big

To su vase puste zelje.Pustite drzavne organe da rade svoj posao.Vidite li da vas mrznja pojede.

milisav
Gost
milisav

Kako ja nemam skolskog druga kao Dusko da me isprati iz kuce sa 100 000 pa nek snima koliko god hoce! Snimak nista ne dokazuje! Niti se vidi Knezevic kad daje niti se vidi da su to pare a nije ni naznaceno za sta su pare! Na bilo kojem sudu u svjetu ovaj se snimak moze osporiti!

Serdar_mne
Gost
Serdar_mne

To si u pravu. Sto fino Knezevic nije fokusirao kameru na sto, pa pred Stijepovicem prebrojao novac , stavio u kovertu, dao mu i rekao evo pare za DPS. E tada bi to bilo kristalno jasno. A odje se ne vidi niti novac niti namjena koverte. Samo je ispao veoma podmukao sto snima covjeka koji mu je u kucu dosao.

DUKLJA
Gost
DUKLJA

PRVO PLAGIJAT ,PA TEK ONDA ATLAS,KOVERAT ITD…

Horvat
Gost
Horvat

A vi nećete ni sa kim,bez da bude po vašem.. jer vi sve znate?
E vi,kravataši,ne znate ništa.

Masna brada
Gost
Masna brada

A sto cemo sa aferom plagijat?

cetinje
Gost
cetinje

Dobro vele ovi Becicevi bizinici.Jedno jedno je afera Atlas,a drugo je afera koverat,a trece i prvo pred te dvije afere je AFERA PLAGIJATOR,afera jihovog sefa,koja ce se konacno ubrzo naci na tapetu,pa poslije nje idemo redom.Uostalom ceka nas bas zabavan period.

Ljuta
Gost
Ljuta

Jeli milo utvrdio da je plagijat ili neko drugi?
Sto bjese sa onim 16indeksa sto nadjose kod vesa mujovica….imena nikad ne doznasmo jer su svi sigurno clanovi ili sira porodica dps

Beli
Gost
Beli

I ovo je Demokratama nacin da smijene vlast??? Ovako se vi borite? Objasnjavate se sa tuzilastvom za koje i ptici na grani znaju da ne postoji i da je kontrolisano? Zovete EU u pomoc. Svaka moguca opozicija na svijetu bi iskoristila ovakav kiks vlasti, a pogledajte sto vi radite, gađete se saopstenjima od jutra do mraka. Najgora opozicija je crnogorska

Uros
Gost
Uros

Meni je Migo odje gospodin ispao, pa vi pricajte sta ocete, a generalno vi nijeste partija koja moze ista da kaze na ovu temu, jer vi nema sta nijeste radili, samo po primorju sta ste sve radili, a sad preko Miga trazite marketing za licnu promociju, a ovo sto pricate veze s vezom nema!

Vera
Gost
Vera

Sve je ovo jedna obicna vasa igranka sad i nista drugo, a i kako se vi to pozivate na drzavne institucije kad iste ne podrzavate, niti postujete, nego ih na sva zvona blatite! Bruka ste Demokrate!

Oliver
Gost
Oliver

A odje se jasno vidi o cemu se radi, Knezevic se sad pere preko Miga a vi se uhvatili Duska i Atlasa i Miga da malo glumatate u javnosti!

Goran
Gost
Goran

E Koprivice Koprivice, samo nemoj ti da pricas o casti i postenju, koliko samo imate vi afera za koje je ova “afera” kako je nazivate mala maca! Smijesno!

Ljuta
Gost
Ljuta

Jest ona afera 4 glasa za jedno radno mjesto…pa ono za limenku i Telenor…sramota jedna od demokrata…becic je uzeo za Telenor 7.3 miliona eura jer se maskira u sestru ….

Send this to a friend