Hronika Počinioce najstrožije kazniti

Demokrate osudile napad na mladiće u Bijelom Polju

Demokratska Crna Gora osudila je napad na mladiće u Bijelom Polju, a najoštrije ukoliko je riječ o vjerski ostrašećenom i motivisanom napadu.

<<<UZNEMIRUJUĆE: Pogledajte kako su pretučena dva mladića u Bijelom Polju<<<

Saopštenje Demokrata prenosimo u cjelosti: 

Nakon što se krajem jula mjeseca direktor Uprave policije Veselin Veljović pohvalio nikad boljom bezbjednosnom situacijom, u posljednjih desetak dana imamo paljenja automobila, podmetanje eksplozivnih naprava i prebijanja građana.

Svi ovi događaji signaliziraju da Crna Gora nije zemlja zadovoljavajućeg nivoa bezbjednosti građana.

Posljednji u nizu slučajeva koji to dokazuju jeste napad na Adema Gredića u Bijelom Polju. D. U tom slučaju počinioci se moraju najstrožije kazniti, baš onako kako treba kazniti – na izborima, i vlast i druge partije koje nastoje da izazivaju međunacionalne i međuvjerske svađe i razdore.

U međunacionalnim i međuvjerskim razlikama u Crnoj Gori 21. vijeka ne smije stanovati konfliktni potencijal, ma koliko određene strukture iz vlasti ili, čak, opozicije na postojanje tog potencijala sukobljavanja, računale i željele da na njemu politički profitiraju. Čvrsti smo u stavu da je Crna Gora ta zlokobna vremena u kojima se moglo manipulisati vjerskim i nacionalnim osjećanjima ostavila daleko iza sebe, u ćorsokacima istorije.

No, i pored toga, svjesni smo da vlast decenijama kreira, a dio opozicije, nažalost, prihvata igru podjela po nacionalnoj i verskoj pripadnosti, kao recept opstanka na vlasti i sa druge strane vječitog opstanka u opoziciji. Takva atmosfera, suprostavlja se politici pomirenja, zajedništva, suživota i tolerancije.

Takođe, podsjećamo da Uprava policije i dalje ne rasvjetljava brojne slučajeve napada na građane i imovinu, što ohrabruje kriminalce da nastave sa nezakonitim radnjama koje često, kao što vidimo, znaju biti stavljane u funkciju izazivanja međuvjerske i međunacionalne netrpeljivosti.

5

avatar
1000
5
0
0
 
5
MagistarTetrapakBambusSveti PetarMicko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Magistar
Gost
Magistar

Valjda se podrazumijeva da svaki čovjek zdravog razuma osudi izivljavanje nad nemocnim.

Tetrapak
Gost
Tetrapak

Ko ste vi da sudite o bilo čemu?

Bambus
Gost
Bambus

A jes, Demokrate se mnogo zabrinule pa se javili za malo poena politickih, nista drugo.

Sveti Petar
Gost
Sveti Petar

Zasto se nagadja ko je i zbog cega napao koga i sta je prethodilo tome? Nadlezne sluzbe su tu da rade svoj posao. Ovaj slucaj se kotisti za dobijanje politickih poena i raspirivanje mrznje. Jednostavno jedna grupa napala drugu, zasto se potencira nacionalno kad se prvenstveno nije utvrdjeno da su napadnuti jer su Muslimani ili da su oni napali nekog… Više »

Micko
Gost
Micko

Meni se cini da se ,,osudama,, i nagadjanjima namjerno podizu tenzije.Nisu se oglasile ,,demokrate,, prije 10 dana kad su pretuceni iz cefa tukli napadace.

Send this to a friend