Hronika

Detalji hapšenja Jovice Vukotića

Jovan Vukotić

Sa Kotoraninom Jovicom Vukotićem uhapšene su još dvije osobe za koje se, prema informacijama koje nijesu zvanično potvrđene, sumnja da su njegov brat Igor Vukotić i Stevan Stamatović, saopšteno je Danu iz Uprave policije i Specijalnog tužilaštva. On je sinoć iz Turske isporučen Srbiji i nalazi se u ekstradicionom pritvoru.

<<<Jovica Vukotić u rukama srpske policije<<<

Osobe koje crnogorska policija navodno označava kao vođe “škaljarskog klana” uhapšene su u turskom ljetovalištu Antalija, a kod sebe su imale falsifikovane pasoše.

Pobjeda piše da je Vukotić uhapšen prije tri dana u Antaliji zahvaljujući operativnim saznanjima crnogorske policije da se nalazi u tom gradu.

Štampani mediji navode da je da su mu lisice stavljene na ruke dok je bio u stanu sa jednom stranom državljankom. Vukotić je u rejonu Antalije boravio četrdesetak dana, sve do hapšenja u nedjelju veče. On je uhapšen po potjernici Grčke, a porodica Vukotić je u razgovoru sa novinarima Dana negirala da je uhapšen i njegov brat Igor.

Crna Gora ne potražuje Jovicu Vukotića, sok se njegov brat Igor i Stevan Stamatović potražuju  zbog sumnje da su počinili najteža krivična djela.

Prema saznanjima Dana Jovica Vukotić će najvjerovatnije biti pušten, a na teret mu se stavlja samo falsifikovanje isprave.

Nakon sastanka 20. jula u Ankari, koji su predstavnici crnogorske policije šef NCB Interpol Podgorica Dejan Đurović, šef kriminalističke policije Enis Baković i rukovodilac odsjeka za opšti kriminalitet Aleksandar Bošković imali sa kolegama iz Turske i Srbije, Jovan Vukotić je lociran u jednom iznajmljenom stanu u poznatom turskom ljetovalištu Antaliji.

Jovica Vukotić u spuškom zatvoru proveo je devet mjeseci, od novembra 2014. do avgusta 2015. i to zbog pomaganja u pokušaju ubistva 2002.

Vukotić je bio pod istragom Osnovnog tužilaštva u Podgorici zbog sumnje da je utajio 22.800 eura poreza i doprinosa kao izvršni direktor i osnivač firme V2.

Iz policije su ranije saopštili kako je utvrđeno da je po osnovu kupovine skupocjene i firmirane garderobe za butik, evidentirana ulazna faktura za firmu V2 Multi Brand izdata od dobavljača V2 na iznos od 142.800 eura. Vukotiću se sudilo u odsustvu zbog učešća u pucnjavi koja se dogodila 2012. godine, ali je oslobođen tih optužbi.

Igora Vukotića crnogorske vlasti traže po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva koje ga tereti za formiranje kriminalne grupe koja je spremala likvidacije policijskih funkcionera i bivšeg službenika Agencije za nacionalnu bezbjednos, piše Pobjeda.

On je, prema stavu tužilaštva, bio na čelu jedne od tri kriminalne grupe, čiji članovi su nedavno uhapšeni, a za jednim od organizatora Erogenom Brajovićem i članom grupe Nikolom Mršićem se intenzivno traga.

Obojica braće Vukotić su odranije poznati bezbjednosnim službama i van granica Crne Gore. Nekoliko puta bili su meta napada u Kotoru i Beogradu. Još 2008, na priobalnom putu u Dobroti kod šanka Malibu, na Jovanov BMV ispaljeno je nekoliko hitaca iz automatskog oružja.

Na kuću Jovanovog i Igorovog oca Veska u avgustu 2013. godine bačena je kašikara, a u eksploziji niko nije povrijeđen, mada je oštećeno nekoliko parkiranih automobila.

Škaljarska grupa poznata je po ratu sa kavačkim klanom, u kome je do sada, na obje strane, u Crnoj Gori i Srbiji, gdje imaju bliske saradnike, ubijeno više osoba. Rat je počeo krajem 2014. kada je u španskoj luci Valensija nestalo 300 kilograma kokaina. Prva žrtva u ratu bio je Goran Radoman, blizak upravo škaljarcima.

Za Stamatovićem se traga zbog stvaranja kriminalne organizacije koja je pripremala likvidaciju Radojice Zekovića.

Prema saznanjima Pobjede, crnogorska policija u saradnji sa kolegama iz evropskih zemalja nastaviće razmjenu informacija o kretanju i lociranju bjegunaca iz Crne Gore.

Hapšenje Jovice Vukotića dio je akcije čiji cilj je privođenje pravdi još nekoliko osoba iz Podgorice, Bara i Kotora koje se terete za teška krivična djela.

On ima dvojno državljanstvo crnogorsko i srpsko, koje je dobio prije dvije godine, u vrijeme krvavih obračuna dvije kriminalne grupe “škaljaraca” i “kavačana”.

37 Komentara na "Detalji hapšenja Jovice Vukotića"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend